Barnskötare i fritidshem till Harvestadsskolorna

Publiceringsdatum: 2022-06-23

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Harvestadsskolan är en nybyggd skola i södra delarna av Linköping och vi fortsätter att växa. I januari 2018 öppnade vi ytterligare en skola, Bogestadsskolan.

Som lärare på Harvestad är du tryggheten, glädjen, utmanaren, uppmuntraren och utvecklaren. Du brinner för att synliggöra lärandet och för att hitta kreativa vägar för detta. Digitala verktyg är en naturlig del av din undervisning. Du anser att systematiskt kvalitetsarbete är viktigt och du drivs av att vara en naturlig del av utvecklingsarbetet på skolan. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för vår skola.

Vår vision är "Harvestadsskolorna - kunskap, trygghet och glädje för alla, hela dagen". Vill du vara med och fortsätta driva skolutveckling i en snabbt växande organisation? Tror du att detta passar dig önskar vi att du söker till oss.

Arbetsbeskrivning

Enligt läroplanen är fritidshemmens och pedagogernas uppdrag att ”stimulera elevernas utveckling och lärande samt erbjuda eleverna en meningsfull fritid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.”  

Som barnskötare i fritidshem ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med arbetslaget planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom fritidshem, alternativt ha annan arbetsrelaterad/ideell erfarenhet med barn i åldrarna 6-13 år som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare i fritidshem är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75-100%

Antal lediga befattningar: 2 

Ref. nr: 9701

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeBarnskötare
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker två personer till denna tjänst som barnskötare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som barnskötare hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-07-10.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Lärare i fritidshem till Bäckskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Linköping.

2022-06-10

Mer info

Lärare i fritidshem - inriktning idrott till Vreta Kloster skola

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Linköping.

2022-06-16

Mer info

Barnskötare i fritidshem till Vreta Kloster skola

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som barnskötare i Linköping.

2022-06-18

Mer info