Biträdande rektor till Grundsärskolan åk 7-9

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Grundsärskolan åk 7-9 består av två verksamheter som tillsammans bildar en enhet. Verksamheterna finns integrerade på Ekholmsskolan och Nya Rydsskolan. Du kommer att ha en arbetsplats på båda skolorna. Idag finns sju grundsärklasser med totalt 50 st elever på Ekholmsskolan och fem klasser med totalt 26 st elever med inriktning ämnesområden på Nya Rydsskolan. Vi är integrerade i skolans lokaler på de båda skolorna men har även tillgång till närliggande klassrum och lokaler på båda enheterna.

Vår grogrund är att skapa relationer till varje enskild individ- vilket ger trygghet, trivsel och arbetsglädje

Vi erbjuder hög personaltäthet där kompetens, skolutveckling och kontinuerligt värdegrundsarbete utgör en viktig del för oss. Vi arbetar förebyggande tillsammans på alla nivåer - individ, grupp och organisation. Genom vårt arbetssätt erbjuder vi eleverna en tydliggörande miljö byggt på en lärande verksamhet där vi arbetar för att bidra till ett maximalt lärande på alla nivåer eleverna, personal och ledning. Vi arbetar utifrån ett relationellt perspektiv där vi bygger en grogrund genom att skapa en relation till varje enskild individ. Att skapa detta förtroende mellan eleverna och oss vuxna är en förutsättning för att varje elev ska lyckas utifrån sina förutsättningar och vi möter alla eleverna med höga förväntningar och en för dom anpassad miljö. Tillsammans har vi utvecklat en hälsofrämjandeskola där alla ska känna sig trygga, trivsel och arbetsglädje. Vi arbetar med vår vision tillsammans på alla nivåer: att kunna möta alla elever och låta alla elever lyckas. #förvarjeelev

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor i vår verksamhet kommer du att vara direkt underställd rektor och ha ett visst ansvar för verksamhetsresultat och personalansvar. Du kommer även ha ett delat ledarskap med rektor. Tjänsten utformas utifrån den sökandes kompetens, behörighet och preferenser i dialog med rektor och ledningsgrupp. Du kommer att handleda personalen, jobba med systematiska arbetsmiljöarbetet. Arbetsplatsen har ett eget elevhälsoteam. Möjlighet att bedriva undervisning på deltid finns i denna tjänst. 

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen med ett tidsbegränsat förordnande under tre år som chef. När chefsförordnandet avslutas har du som arbetstagare kvar din tjänst i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen och meriterande är om du har erfarenhet att arbeta inom grundsärskolans verksamhet.

Det är meriterande om du idag är arbetslagsledare eller förste lärare och har erfarenhet av att driva utveckling. Det är meriterande om du kommer från verksamheter med elever i behov av särskilt stöd. Det är även meriterande med erfarenheter av att samarbeta/samverka med andra aktörer såsom socialförvaltningen, BUP, barnhabiliteringen etc.

Du vågar vara ledare, har god pedagogisk insikt och ett starkt intresse att utveckla verksamheten. Du har god samarbetsförmåga, självinsikt och är trygg i dig själv. Du kan snabbt hantera förändrade förutsättningar på ett positivt sätt. Vidare är du analytisk, strukturerad och har förmåga att arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt. Du har förmåga att entusiasmera, engagera och samarbeta med alla du möter i din roll. Du har mod att agera prestigelöst. 

Information om tjänsten

Sista dag för ansökan är den 24 maj

Tillträde: Terminsstart HT-22 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 75 - 100%, enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9389

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeBiträdande rektor
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som biträdande rektor med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som biträdande rektor hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-05-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Elevassistent till grundsärskolan åk 7-9

Linköpings kommun söker fem personer till tjänsten som elevassistent i Linköping.

2022-04-27

Mer info

Hem och konsumentsskapslärare, åk 7-9 till grundsärskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i grundskolan, årskurs 7-9 i Linköping.

2022-04-27

Mer info

Rektor åk F-6 till Ljungsbroskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som rektor i Linköping.

2022-05-17

Mer info