Ekonomiansvarig, Hälso- och sjukvården, Region Östergötland

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Ekonomiansvarig, Hälso- och sjukvården, Region Östergötland

Region Östergötland bedriver en avancerad sjukvård av hög kvalitet med spetskompetens inom flera områden och mycket goda medicinska resultat.

Det finns tre sjukhus i länet – i Linköping, Norrköping och Motala. I sjukvårdsorganisationen ingår även primärvården.

Universitetssjukhuset i Linköping bedriver högspecialiserad vård och har ett nära samarbete med Linköpings universitet inom medicinsk forskning och utbildning. I Region Östergötland ingår förutom hälso- och sjukvård även tandvård, kollektivtrafik samt regional utveckling.

Region Östergötland befinner sig i en stark utvecklingsfas för att skapa förutsättningar att möta invånarnas behov av hälso- och sjukvård på kort och lång sikt. Hälso- och sjukvården omsätter 18 miljarder och har cirka 12 000 anställda. Vi söker dig med driv och ambitioner till tjänsten som ekonomiansvarig till Hjärtcentrum inom Hälso- och sjukvården. Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en organisation präglad av hög professionell kompetens.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiansvarig ansvarar du för de ekonomiska processerna på centrumnivå: ekonomisk planering, uppföljning och ekonomistyrning. Rollen innebär att utifrån helhetssyn och processtänk vara ett strategiskt stöd i ekonomifrågorna. Det handlar om att utveckla och driva ekonomifunktionen såväl som att ta fram uppföljningar, beslutsunderlag och analyser. En viktig del är att kommunicera ekonomi på ett enkelt och tydligt sätt för att stödja vårdverksamheten samt bidra till måluppfyllelse och framgångsrik verksamhet. Du kommer att arbetsleda controllers som arbetar mot klinikerna inom Hjärtcentrum. Uppdraget kan även komma innehålla ansvar för någon klinik och gemensamma ekonomiprocesser för Hälso- och sjukvården. 

Som ekonomiansvarig vid Hälso- och sjukvårdstaben är du direkt underställd ekonomichefen för Hälso- och sjukvårdsstaben och rapporterar till denne. Arbetet ska drivas och utvecklas utifrån de värderingar och synsätt som gäller inom Region Östergötland. Som ekonomiansvarig har du en nyckelroll i arbetet med ekonomisk beskrivning och planering. 

Det här är en tillsvidare tjänst med uppdrag som ekonomiansvarig med placering i Linköping vid Hälso- och sjukvårdens stab och med grundanställning som ekonom. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad civilekonom alternativt har annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig för uppdraget. Du har erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och tvärfunktionell samverkan. Erfarenhet från ekonomisk uppföljning utifrån processynsätt och arbetsledaransvar är meriterande.

Personliga egenskaper

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker en ekonomiansvarig med ett professionellt förhållningssätt, trygg och stabil person med god självinsikt.

Samarbetsförmågan ska vara hög såsom viljan att kontinuerligt arbeta för att utveckla och driva ekonomiprocesserna framåt. 

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION ÖSTERGÖTLAND
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000040
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeController
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till denna tjänst som controller med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som controller hos REGION ÖSTERGÖTLAND skickar du in din ansökan senast 2022-06-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Mark och Anläggningsarbetare i Östergötland

NCC AB söker två personer till tjänsten som väg-och anläggningsarbetare i Linköping.

2022-05-09

Mer info

Försäljningsutvecklare Kolonial – Östenssons, Östergötland

Rl Future Management AB söker en person till tjänsten som regionchef, butik i Linköping.

2022-04-28

Mer info

Kommunikationsstrateg med inriktning hälso- och sjukvård

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till tjänsten som kommunikationsstrateg i Linköping.

2022-05-09

Mer info