Förste forskningsingenjör i gastrointestinalfysiologi/neurofysiologi

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare av en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) är en av universitetets största institutioner med verksamhet framför allt inom den medicinska fakulteten.

Vår målsättning är att bedriva utbildning och forskning inom medicin och biomedicin, med hög internationell kvalitet. Vid BKV finner du ledande forskning med både spets och bredd inom ett stort spektrum av modern biomedicin.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/bkv

Vi söker nu en förste forskningsingenjör inom gastrointestinalfysiologi /neurofysiologi. 

Dina framtida arbetsuppgifter

I din roll som förste forskningsingenjör kommer du i huvudsak att bedriva forskning. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av upprättande och underhåll av djurkolonier för avel av försöksdjur inklusive genotypning av avkomma samt upprätthållande av databas över kolonierna. Du kommer ha ansvar för planering och utförande av försök vilka innebär injektion av spårämnen/märkning i form av färgämne eller viral vektor med innehåll till både avkomma och vuxna djur. Detta kräver vana vid arbete med mus-ungar/avkomma samt administrering till vuxna djur. Design och genomförande av molekylärfysiologiska försök i gnagare (ffa mus), inklusive operativa ingrepp, datainsamling samt analys kommer ingå i arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifterna inkluderar även vävnadsinsamling och efterbehandling, inklusive infärgning, för anatomisk analys. Samarbete med nationella och internationella grupper/partners finns, varför god kunskap i engelska språket i både tal och skrift är ett krav.

Din framtida arbetsplats

Denna anställning är tillgänglig inom ramen för Wallenberg Academy Fellowship som tilldelats universitetslektor Marcin Szczot: https://kaw.wallenberg.org/en/marcin-szczot. Detta tvärvetenskapliga projekt, som fokuserar på mag-tarmkanalen, kommer att förena teman som gastrointestinalfysiologi med neurofysiologi. Din framtida arbetsplats är på Centrum för social och affektiv neurovetenskap (CSAN).

Dina kvalifikationer

Vi söker nu någon som har doktorsexamen eller motsvarande examen från ett utländskt universitet i farmakologi, neurovetenskap eller liknande. Du ska ha fördjupade kunskaper om mag- och tarmkanalens biologiska system hos mus och människa, inflammatoriska processers biologi, genetiska modeller och farmakologi. Du ska även ha erfarenhet av gastrointestinala inflammatoriska modeller, samt att bereda och analysera fysiologiska preparat av murin och mänsklig vävnad. Meriterande är kunskap om viscerala och perifera smärtmodeller och erfarenhet av funktionell bildbehandling (kalcium/spänning). Skicklighet i hantering av human postoperativ vävnad är speciellt meriterande. Du bör känna till hur vetenskaplig forskning sprids, ha goda publikationer i tidskrifter och tidigare deltagit i konferenser.

Anställningen kräver att du kan förstå samt uttrycka dig på svenska samt att du har mycket goda kunskaper i engelska i tal såväl som skrift.

Den sökande ska visa förmåga till självständigt arbete men samtidigt värderas sociala och personliga färdigheter högt.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad anställning 1 år

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Lön

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 december 2020. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
Omfattning6 månader eller längre
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeForskare, farmakologi

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som forskare, farmakologi med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som forskare, farmakologi hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2020-12-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Förste forskningsingenjör i neurodegeneration

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som forskningsingenjör, kemi i Linköping.

2020-06-26

Mer info

Förste forskningsingenjör i neurodegeneration

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som forskningsingenjör, kemi i Linköping.

2020-06-26

Mer info

Förste forskningsingenjör i datormodellering

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som forskarassistent i Linköping.

2020-06-11

Mer info