Laborant till avdelningen Miljö Natt på SGS

Publiceringsdatum: 2022-01-13

Vill du arbeta i en grupp med god teamkänsla och bra stöttning från chef och kollegor? Brinner du för att arbeta för en bättre miljö och ett långsiktigt hållbart samhälle? Då kan tjänsten som Laborant på avdelningen Miljö Natt vara något för dig!

Om tjänsten

Till vår provpreparering på Miljö Natt söker vi nu en ny medarbetare!

Miljö Natt bedriver verksamhet på 5 olika avdelningar och består totalt av 22 medarbetare som arbetar heltid. Personalstyrkan är fördelad i mindre grupper på dessa 5 avdelningar och på vår provpreparering arbetar förnärvarande 4 personer. Vi har även behovsanställd extrapersonal som stöttar vid produktionstoppar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att hantera olika expressprov som inkommer under kvällen. Utöver expressprover hanterar vi de prov som inkommer och följer vårt flöde med normal svarstid. Varje laborant har sina specifika arbetsuppgifter, arbetsrotation tillämpas. Mestadels handlar det om provdelning och upparbetning samt extrahering av mark samt slamprover genom fastställda metoder och rutinbeskrivningar. Utöver provhantering läggs det tid på förbättringsarbete, kvalitetsarbete samt hälsa -och säkerhetsarbete.

Vi tillämpar även dagliga pulsmöten som ett verktyg för produktionsstyrning.

Inom gruppen finns goda möjligheter att utvecklas över tid genom upplärning av nya arbetsuppgifter inom avdelningens ansvarområde. Lagandan är stor i gruppen och tillsammans med dagpersonalen sätter vi gemensamma mål. Inom gruppen finns olika värdefulla personligheter och kompetenser och stämningen är positiv och sällskaplig.

Din profil

Du trivs med att samarbeta i grupp men kan även arbeta självständigt, du visar intresse och förståelse för andra människor. Du har god förmåga att ta ansvar för dina arbetsuppgifter samt god förmåga att följa fastställda instruktioner och att arbeta utifrån verksamhetens riktlinjer. Du är lugn som person och kan arbeta strukturerat och kvalitetsinriktat även vid högre arbetsbelastning. Du har god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete och trivs att jobba med uppsatta tidsramar och mål. Du har vidare god självinsikt och kan både ge och ta konstruktiv kritik. Du har förståelse för omprioriteringar och har ett flexiblet förhållningssätt då vi är en verksamhet som är styrd utifrån våra kunders behov.

Krav

Ett krav för att kunna arbeta hos oss är att du har goda kunskaper i Svenska (lägst B2 enligt europeiska referensramen), i både tal och skrift eftersom våra säkerhetsföreskrifter, metod -och rutinbeskrivningar är skrivna på svenska.

  • Naturvetenskaplig gymnasiekompetens eller motsvarande erfarenhet/ gymnasiekompetens
  • Officepaketet och IT-vana

Meriterande

  • Högskoleutbildning inom naturvetenskapligt område
  • Lean
  • Engelska tal och skrift
  • Arbetslivserfarenhet från laborativt arbete, industri, produkton, lager eller motsvarande
  • Erfarenhet av nattarbete

Vårt erbjudande

På SGS kommer du att arbeta tillsammans med hängivna, kompetenta och engagerade kollegor med högt ställda krav på säkerhet och kvalitet. Vi arbetar utifrån LEAN-konceptet vilket gör att vi har korta beslutsvägar och ett starkt förändringsdriv i alla delar av organisationen. Våra värderingar Respekt för individen, Kunden i fokus och Ständig förbättring är viktiga för oss. På SGS gör vi skillnad - SGS medverkar till en förbättrad miljösituation och till ett långsiktigt hållbart samhälle. Välkommen till en organisation som bidrar till en hälsosammare värld!

Hur och när?

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och ska tillsättas så snart som möjligt.

Rullande schema: 21:00-06:00, mån-tors / tis-fre 34 timmar/vecka (100 %).

Kontaktperson

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Rekryterande chef, Joakim Carlsson. Tfn +46 0765-176 030 mail: joakim.carlsson@sgs.com

Välkommen med din ansökan, innehållande en kort beskrivning av dig själv på svenska, varför du söker tjänsten samt ett CV, senast den 25 februari 2022. Vi kommer att hålla löpande intervjuer under ansökningperioden och tjänsten kan tillsättas tidigare. Du ansöker genom att trycka på knappen ”ansök” nedan.

SGS Analytics Sweden AB är ett svenskt bolag inom koncernen SGS Group. SGS Group är en av världens största laboratoriekoncerner med högkvalificerade laboratorier för medicinska, miljö- och livsmedelsanalyser. SGS finns över hela världen med fler än 2600 kontor och laboratorier med över 90 000 medarbetare.

I Sverige har SGS huvudkontor och laboratorium i Linköping samt verksamheter i Göteborg, Malmö, Karlstad och Umeå. Vi är cirka 340 medarbetare. Verksamheten är uppdelat på två affärsområden – Miljö och Livsmedel.

Vi är ett ackrediterat laboratorium (SS-EN ISO/IEC 17025) när det gäller kvalitet och certifierat på miljö (SS-EN ISO 14001). Det innebär att vi är kvalitetssäkrade samt tar vårt miljöansvar. Det är viktigt för vår verksamhet, för våra kunder och för miljön.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnSGS Analytics Sweden AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer5561520916
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeForskningslaborant, kemi
YrkesområdeYrken med teknisk inriktning

Ansökan

SGS Analytics Sweden AB söker en person till denna tjänst som forskningslaborant, kemi med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som forskningslaborant, kemi hos SGS Analytics Sweden AB skickar du in din ansökan senast 2022-02-25.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Laborant till SGS, Linköping

SGS Analytics Sweden AB söker en person till tjänsten som forskningslaborant, kemi i Linköping.

2021-12-17

Mer info

Juniora laboranter sökes till Dynamic Code

Clevry Sweden AB söker en person till tjänsten som laborant, kemi i Linköping.

2022-01-12

Mer info

Miljöplanerare till Klimatenheten

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som miljöingenjör i Linköping.

2021-12-22

Mer info