Koordinator

Publiceringsdatum: 2022-11-23

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en koordinator för att förverkliga ambitionerna i vårt Europauniversitetsinitiativ koordinerat av alliansen European Consortium of Innovative Universities (ECIU) och finansierat av Europakommissionen, 2023–2026.

Ditt uppdrag

Alliansen ECIU University bygger på ett ekosystem av aktörer; universitet, lokalt näringsliv, offentlighet och frivilligorganisationer, vars praktik och samverkan utgör basen för en utvecklad europeisk gemenskap. För att upprätthålla och vidareutveckla denna gemenskap samt att tillse ett kontinuerligt engagemang hos såväl medlemsuniversiteten samt de externa intressenterna krävs specifikt praktiskt stöd och samordning. Som ECIU:s Community Coordinator kommer du att leda detta arbete tillsammans med respektive universitets lokala Community Managers. Du kommer att bli en del av det centrala stödkapacitetsteamet för ECIU University med uppgift att stödja och samordna alla ECIU universitetsrelaterade projekt och initiativ.

Dina arbetsuppgifter:

 • säkerställa samskapandet av en integrerad uppsättning av lättillgängliga samverkansstrukturer inom ECIU:s ekosystem för att uppmuntra gemenskap bland dess medlemmar, befintliga såväl som blivande. Stödja samverkan mellan partnerna på såväl lokala arenor som på Europanivå.
 • koordinera och utveckla ECIU:s nätverk av lokala Community Managers
 • vara ordförande i det team som samlar ECIU:s lokala Community Managers samt ECIU:s studentengagemangssamordnare
 • utveckla, organisera och marknadsföra återkommande aktiviteter inom ramen för ECIU:s akademiska och sociala samhällsbyggande agenda
 • kontinuerligt följa och analysera behoven inom ECIU:s ekosystem
 • säkerställa en effektiv användning och fördelning av projektets budget för övergripande koordination och samhällsbyggande aktiviteter

Om dig

Vi söker nu någon som är öppen och nyfiken på hur nya och innovativa metoder för att stimulera och stödja ett brett engagemang kan utvecklas. Du är utåtriktad och socialt aktiv, skapar kontakter och underhåller relationer samt anpassar dig och hittar win-win-lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Viktigt att du är kulturellt medveten och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är proaktiv och självmotiverad med ett skarpt öga i att identifiera och har förståelse för specifika behov hos deltagande aktörer och stödja god praxis.

Vi vill att du har:

 • akademisk examen inom relevant område
 • god insikt och erfarenhet av EU:s Europauniversitetsinitiativ
 • god kännedom om och erfarenhet av ECIU relaterad verksamhet
 • dokumenterad erfarenhet av metod- och rådgivningsstöd i utmaningsdrivna sociala innovationsprocesser
 • erfarenhet av att bygga och stödja internationella arbetsrelationer med både offentliga och privata intressenter, universitetspersonal, studenter såväl som externa aktörer 
 • mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på engelska

Din arbetsplats

LiU är sedan drygt 20 år tillbaka medlem av det internationella universitetsnätverket European Consortium of Innovative Universities (ECIU) och aktiviteterna som LiU varit inblandade i har hittills bedrivits i projektform. Nätverket ECIU har sedan starten varit ett aktivt sådant och ett antal årligen återkommande aktiviteter, bland annat ett gemensamt ledarskapsprogram, har genomförts. I och med att nätverket gick samman i pilotprojektet ECIU University inom ramen för det europeiska initiativet European University Initiative (EUI), har dock de gemensamma aktiviteterna tagits till en ny nivå. Projektet ECIU University, vilket framför allt har fokus på utbildning, har kompletterats med projekt inom såväl forskning som innovation. De inom nätverket gemensamma satsningarna förväntas också att öka i omfattning, inte minst genom en fortsatt och långsiktig satsning på ECIU University.

De olika projekten och aktiviteterna inom ramen för ECIU-samarbetet är framtagna utifrån perspektivet att de är till varandra kompletterande delar av nätverkets samlade verksamhet. För LiU:s del innebär detta att det internt inom LiU nu föreligger ett behov av att säkerställa dels en övergripande koordinering av LiU:s samlade ECIU-samarbete, dels att koordinering sker mellan samtliga projekt och aktiviteter inom detta samarbete.

De inom ECIU-nätverket ingående projekten och aktiviteterna har bäring på universitetets samlade verksamhet, dvs utbildning, forskning, samverkan och verksamhetsstöd, men med en stark tyngd på kärnverksamheten. Verksamheten inom nätverket har inga begränsningar avseende ämnesbredd och involverar starkt ledningarna för de universitet som ingår i nätverket.

Anställningen som koordinator kommer formellt att placeras vid LiU:s internationella enhet (IO) inom Universitetsförvaltningen (UF), arbetet utförs genom vår centrumbildning ECIU@LiU.

Anställningens omfattning

Tillsvidare. Deltid 50 %.

Tillträde

Snarast.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 30 november 2022 . Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidDeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2022-11-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Kvalitetskoordinator till Nordic Biomarker!

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som kvalitetskoordinator i Linköping.

2022-11-30

Mer info

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Linköping Jägarvallen

Svensk Autorekrytering AB söker en person till tjänsten som biltestkoordinator i Linköping.

2022-11-29

Mer info

Koordinator

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som datapedagog/it-pedagog/datautbildare i Linköping.

2022-11-25

Mer info