Handläggare

Publiceringsdatum: 2023-11-20

Letar du efter ett jobb inom administration, ekonomi, juridik? Letar du efter en chans att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning på Åklagarmyndigheten? Nu är det möjligt. Åklagarmyndigheten söker någon som vill arbeta heltid under tills vidare. Kanske är det du?

Att bo i närheten av Linköping kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet. Åklagarmyndigheten har just nu en ledig tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Bli en del av teamet hos Åklagarmyndigheten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning genom att ansöka senast tisdag den tjugoförsta november 2023.


Jobbannons

Dina arbetsuppgifter Anställningen är placerad på Åklagarkammaren i Linköping. Som handläggare möter du en händelserik vardag med varierande arbetsuppgifter.

Du arbetar självständigt men också tillsammans i grupp för att få det administrativa arbetet att fungera. Service är en stor del i ditt vardagliga arbete, både internt och externt.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:

ge åklagare administrativt stöd, t.ex. arbete i brottsmålsdiariet, hantera arkivering och utföra allmänna kontorsuppgifter

kontrollera, bedöma och registrera inkomna ärenden

vara kontakten utåt i många sammanhang och därmed ge god service till både allmänheten och till andra myndigheter – främst via telefon och e-post

utföra arbetsuppgifter som fördelas från administrativ chef t.ex. viss beredning.

Vardagen är händelsestyrd och det kan snabbt inkomma brådskande ärenden som gör att du behöver ta snabba beslut och kunna göra en avvägning av vad som är brådskande eller inte.

Dina kvaliteter och kvalifikationer Vi söker dig som

har gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig,

har aktuell och relevant skicklighet som motsvarar några års väl vitsordat arbete med administrativa uppgifter som Åklagarmyndigheten bedömer som relevant,

har aktuell och relevant erfarenhet av arbete i it-miljö och med digitala verktyg inom administration, telefoni, möten m.m.

har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du ska även

vara noggrann, strukturerad och följa de förhållningsregler och rutiner som finns,

vara självständig och ansvarstagande,

vara stresstålig då arbetsbelastningen vid vissa tillfällen kan vara hög,

vara stabil med god självkännedom,

ha lätt för att samarbeta och ha ett öppet förhållningssätt gentemot din omgivning,

vara serviceinriktad.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom rättsväsendet.

Om anställningen Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Åklagarmyndigheten är en beredskapsmyndighet. Vid en anställning kan du komma att krigsplaceras på Åklagarmyndigheten. Läs mer under Jobba hos oss .

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare På Åklagarmyndigheten känner vi stolthet när vi går till jobbet. Tillsammans är vi närmare 1 900 engagerade och kompetenta medarbetare som står upp för rättssäkerhet, rättstrygghet och demokratiska värden. Oavsett roll i myndigheten så bidrar alla till vårt viktiga samhällsuppdrag.

Vill du bli en del av Åklagarmyndigheten? Vi strävar efter att vara en välkomnande och inkluderande arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Ansök redan i dag!

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnÅklagarmyndigheten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000084
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeHandläggare/Utredare, offentlig förvaltning
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Åklagarmyndigheten söker en person till denna tjänst som handläggare/utredare, offentlig förvaltning med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som handläggare/utredare, offentlig förvaltning hos Åklagarmyndigheten skickar du in din ansökan senast 2023-11-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Handläggare / Uppdragsledare VVS

AFRY AB söker en person till tjänsten som servicehandläggare i Linköping.

2023-11-03

Mer info

Handläggare till enheterna för miljöprövning och miljöskyddstillsyn

Länsstyrelsen i Östergötlands län söker en person till tjänsten som miljöhandläggare i Linköping.

2023-11-14

Mer info

Vi söker en handläggare för alkohol -och tobakstillsyn!

Länsstyrelsen i Östergötlands län söker en person till tjänsten som handläggare, offentlig förvaltning/utredare, offentlig förvaltning i Linköping.

2023-11-16

Mer info