Gruppchef till Linköping

Publiceringsdatum: 2021-01-12

Som gruppchef kommer du att tillsammans med medarbetare och kollegor fortsätta utveckla arbetssätt för att förbättra och göra det enkelt för våra kunder. 

Uppdraget innebär att du jobbar med uppföljning, utformar effektiva arbetssätt samt säkerställer en god arbetsmiljö och kompetensutveckling. Som gruppchef ansvarar du för att din verksamhet är en aktiv del av helheten och har ett arbetssätt som matchar kundens behov. Inom CSN tillämpar vi tillitsbaserad ledning och styrning.

Rollen innebär att du, utifrån uppsatta riktlinjer, policys samt strategier och mål, utvecklar och driver verksamheten på ett rättssäkert sätt samt engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare så att verksamheten når CSN:s uppsatta vision och inriktningar. 

Som vår nya kollega kommer du att:

  • Företräda myndigheten som arbetsgivare och ansvara för att uppdraget utförs i enlighet med styrningen från riksdag och regering samt den internt beslutade styrningen
  • Med ett nära ledarskap planera, följa upp och kommunicera uppdraget för att nå önskade resultat
  • Med ditt ledarskap skapa goda relationer som präglas av en öppen, tillitsfull och tydlig dialog
  • Arbeta aktivt för en god arbetsmiljö
  • Hålla individuella samtal, medarbetarsamtal och genomföra lönerevision för gruppen
  • Arbeta aktivt för att medarbetarna har rätt kompetens
  • Hantera rehabiliteringsärenden
  • Utveckla dynamiken i gruppen för att få gruppen jobbar bra tillsammans
  • Utveckla verksamheten genom ständiga förbättringar
  • Du ingår tillsammans med fem gruppchefer i kontorsledningen för Eskilstuna-Linköping vilket innebär att du förväntas vara delaktig i och bidra till att kontorsledningen levererar och når uppsatta mål

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har högskoleexamen eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig, gärna inom administration, handläggning och/eller utredning. Du bör ha minst 1 års erfarenhet av ledarskap med personalansvar.

Du bör ha arbetslivserfarenhet av handläggande/utredande verksamhet med tydligt kundfokus. Har du dessutom ledarskapserfarenhet inom samma bransch är det meriterande. Vi värdesätter även ledarskapsutbildning samt erfarenhet av grupputveckling.

Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, har förmågan att ta del av dokumentation och kan uttrycka dig i tal på engelska samt har god vana av MS-office (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).

Som person är du trygg i dig själv, har god självinsikt och ser relationer i sitt rätta perspektiv, du har en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv samt kan skilja på det personliga och professionella. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, är självgående och tar ansvar. Utöver det är du lugn och stabil och kan hantera stressiga situationer om så krävs. För att lyckas i rollen behöver du vara trygg i att fatta beslut och kunna agera utifrån dessa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Resor i tjänsten kan förekomma.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas. 

CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag. 

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

1 mars eller enligt överenskommelse.

Referens

HR 2020:128

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-24

Om CSN

Utbildning är en av sakerna som tar oss framåt i livet. På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider, stöd för friskvårdsaktiviteter, massagesubvention, löneutfyllnad vid föräldraledighet och sjukdom. Du får också generöst med semesterdagar, avtalstimmar samt arbetstidsförkortning.

Vi vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling, och det är också alla vi som jobbar här.

Vår rekryteringsprocess

CSN jobbar med ansökan utan personligt brev, istället för ditt personliga brev ber vi dig att svara på ett antal frågor. Arbetsprov och arbetspsykologiska tester kan komma att användas som en del i rekryteringsprocessen. Intervjuer kommer att ske via Skype pga rådande läge. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. 

Vi tar gärna emot frågor från dig som är intresserad av att jobba hos oss men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeKontorschef, offentlig förvaltning

Ansökan

Centrala Studiestödsnämnden söker en person till denna tjänst som kontorschef, offentlig förvaltning med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som kontorschef, offentlig förvaltning hos Centrala Studiestödsnämnden skickar du in din ansökan senast 2021-01-24.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Affärsdrivande och säljande kontorschef till vårt kontor i Linköping!

Syntronic AB söker en person till tjänsten som gruppchef, teknik i Linköping.

2021-01-12

Mer info

Affärsdrivande och säljande kontorschef till vårt kontor i Linköping!

Syntronic AB söker en person till tjänsten som gruppchef, teknik i Linköping.

2021-01-13

Mer info

Handläggare lön till HR-avd, Polisens administrativa center (PAC) Linköping

Polismyndigheten söker en person till tjänsten som handläggare/utredare, offentlig förvaltning i Linköping.

2020-12-14

Mer info