Förste förskollärare till förskolor Åkerbo

Publiceringsdatum: 2021-09-21

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Förskolor Åkerbo söker nu två förste förskollärare med placering på Himnavägen i Linghem och Sandstensvägen i Gistad. Området består av nio förskolor. Fyra av förskolorna finns i Linghem och fem förskolor ligger i Gistad, Örtomta, Askeby, Bankekind och Vårdsberg. 

Vår vision är att ge varje barn förutsättningar att hitta nya vägar att möta morgondagen. Våra långsiktiga mål är att utbildningen genomsyras av ett språk- och kommunikationsutvecklande arbetssätt där varje barn ges möjlighet att ha ett reellt inflytande i utbildningen. Utbildningen utgår från barnets bästa och genomsyras av ett värdegrundsarbete där varje barn möter engagerade vuxna som möjliggör för barnen att använda sin kompetens. Utbildningen och undervisningen sker genom ett målstyrt och projekterande arbetssätt där dokumentation i barngruppen utgör underlag för reflektion, analys och planering av fortsatt arbete. Detta dokumenteras och analyseras för vidare planering i vårt verktyg för systematiskt kvalitetsarbete. Du ges möjlighet till reflektion dels i arbetslaget för att utveckla utbildningen och tillsammans med andra förskollärare på förskolan. Du har även egen pedagogisk utvecklingstid.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en förskollärare med uppdrag som förste förskollärare som vill bli en del av vårt team och vara med och utveckla vår verksamhet tillsammans med engagerade kollegor, barn och vårdnadshavare. Som förste förskollärare i Förskolor Åkerbo är du en del av ledningsgruppen och bistår i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla utbildningen och undervisningen.

Som förste förskollärare arbetar du 20% av din tjänstgöring med att handleda och stödja kollegor för att utveckla och arbeta för en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten, du är även mentor för blivande förskollärare under pågående utbildning. Du kommer att leda processer som utvecklar kollegialt lärande samt verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I uppdraget håller du dig underrättad om aktuell forskning och verkar för att denna används i verksamheten/undervisningen.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Som förste förskollärare har du flerårig och välrekommenderad tidigare erfarenhet av rollen som förskollärare och du innehar förskollärarlegitimation. 

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Visstidsförordnande med tillsvidareanställning som lärare. Förordnandet som förstelärare är 3 år.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7722

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeLärare i förskola/Förskollärare
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker två personer till denna tjänst som lärare i förskola/förskollärare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som lärare i förskola/förskollärare hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2021-10-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Förste förskollärare till förskolor Åkerbo

Linköpings kommun söker två personer till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2021-10-19

Mer info

Förste förskollärare till förskolor Berga/Ekkällan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2021-10-26

Mer info

Förskollärare till Norrsättersgatan 15, Förskolor Malmslätt

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2021-10-15

Mer info