Förskollärare till Förskolor Åkerbo

Publiceringsdatum: 2022-09-22

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Förskolor Åkerbo består av nio förskolor. Fyra av förskolorna finner du inne i Linghem, resterande fem förskolor ligger i Gistad, Örtomta, Askeby, Bankekind och Vårdsberg Förskolor Åkerbo har ett väl utvecklat systematiskt kvalitetsarbete. Utbildningen och undervisningen sker genom ett målstyrt och projekterande arbetssätt där dokumentation i barngruppen utgör underlag för reflektion som i sin tur är en förutsättning för analys och planering av fortsatt arbete. Detta dokumenteras och analyseras för vidare planering i vårt verktyg för systematiskt kvalitetsarbete (ÅSKA).

Det finns en tydlig organisation kring arbetet för varje barn (VEB), där varje barns utveckling och lärande dokumenteras och analyseras i syfte att förbättra undervisningen. Vi prioriterar den pedagogiska utvecklingstiden (PUT). Du ges möjlighet till reflektion både med arbetslaget, för att utveckla utbildningen och undervisningen men också tillsammans med andra förskollärare på förskolan för kollegialt lärande och kompetensutveckling. Därutöver har du också egen pedagogisk utvecklingstid.

Vi söker nu en förskollärare till Himnavägen, en till Sparvsångsvägen och två till Andreas Lindbloms väg. 

Är du en förskollärare som motiveras av att driva och utveckla utbildningen och undervisningen #förvarjebarn? Välkommen till oss i Förskolor Åkerbo!

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för det livslånga lärandet. Utbildningen ska vara rolig, trygg och lärorik. Som förskollärare ansvarar du för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar varje barns utveckling och lärande. Du har i din roll som förskollärare ska leda det de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 4

Ref. nr: 9783

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster4
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeLärare i förskola/Förskollärare
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker fyra personer till denna tjänst som lärare i förskola/förskollärare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som lärare i förskola/förskollärare hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-10-03.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Förskollärare till Ljungsbro/Vreta kloster förskolor

Linköpings kommun söker två personer till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2022-09-22

Mer info

Förskollärare till Förskolor Ekängen/Tallboda

Linköpings kommun söker två personer till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2022-09-29

Mer info

Förskollärare till Melskogsvägen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2022-10-03

Mer info