Lärare åk 4-6 i särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrum

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om arbetsplatsen

Med sitt natursköna läge utgör Fredriksbergsskolan en oas i Linköpings södra stadsdelar. Här vistas barnen i en trygg och stimulerande miljö. Fredrikbergsskolan har stora ytor utomhus för eleverna och satsar mycket på rastverksamhet för ett lugnare klimat och som ett förebyggande hälsoarbete på skolan. Närheten till naturen stimulerar och aktiverar barnen på ett hälsofrämjande sätt. Vid undervisning utomhus använder barnen alla sinnen, samtidigt som inlärningen kopplas till något positivt. Fredriksbergsskolans verksamhet består av grundskola F-6, en särskild undervisningsgrupp för elever med rörelsenedsättning, en särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrum och två fritidshem. På skolan finns ca 180 elever med en klass i varje årskurs. Skolan har ca 40 medarbetare. 

Fredriksbergsskolan har ett ständigt pågående utvecklingsarbete som ska leda fram till visionen: ʺEn skola som fungerar för alla eleverʺ. Kompetent och engagerad personal arbetar för att uppmärksamma varje enskilt barn och dess behov. Med barnens utveckling och välmående i fokus skapas en trygg och glädjefull atmosfär där barn, personal, fritidsverksamhet och föräldrar arbetar tillsammans.

Skolan har en utvecklingsgrupp som leder och driver det pedagogiska utvecklingsarbetet. Gruppen består av rektor, biträdande rektor, förstelärare i skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa i en särskild undervisningsgrupp med sju elever i årskurs 4-6 med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autism. Det finns ytterligare en undervisande lärare samt två övriga resurser som arbetar med gruppen. Ni bildar tillsammans ett team som finns med eleverna under hela deras skoldag. Ni är tillsammans ansvariga för elevens individuella utvecklingsplan (IUP) och kontakten med vårdnadshavare. Teamet får kontinuerlig handledning av psykolog och specialpedagog.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation för årskurs 4-6 eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 4-6 innebär, och vi ser gärna att din erfarenhet är från undervisande uppdrag för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autism.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I rollen som lärare i årskurs 4-6 ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som lärare i årskurs 4-6 ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6018

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeLärare i grundskolan, årskurs 4-6

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som lärare i grundskolan, årskurs 4-6 med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som lärare i grundskolan, årskurs 4-6 hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2020-12-06.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Lärare i fritidshem för elever inom autismspektrum, Fredriksbergsskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i fritidshem/fritidspedagog i Linköping.

2020-11-20

Mer info

Förskolelärare till förskolor i Åkerbo

Linköpings kommun söker fem personer till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2020-08-03

Mer info

Förste förskollärare till Förskolor Åkerbo

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som lärare i förskola/förskollärare i Linköping.

2020-09-23

Mer info