Flight Test Engineer Flight Dynamics

Publiceringsdatum: 2020-10-16

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Vi ser människor som vår största tillgång och för oss är det viktigt att kunna arbeta och utvecklas i livets olika faser. Vi står för en stark kunskapstradition och erbjuder därför möjligheter till kontinuerligt lärande och förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriär. Vår ambition är att vara öppna för nya idéer och förändring samt att våra relationer baseras på respekt och förtroende.

Sektionen för flygteknisk utprovning tillhör området Grundflygplansystem och Flygdynamik som är en del av Flygprov och verifiering. Vi är idag ca 20 flygprovingenjörer som ansvarar för flygteknisk utprovning av Saabs flygande system. Den största mängden utprovning sker i Gripen men även prov inom civila program, SK60 och UAV:er förekommer.

Provverksamheten ökar i omfattning de närmsta åren så därför söker vi nu flera nya medarbetare som vill vara med i den spännande utprovningen av nya generationen Gripen!

Din framtida utmaning

Arbetet som flygprovingenjör innebär en stimulerande kombination av teori och praktiskt arbete. Du får bland annat ta fram provmetodik och provprogram, förbereda och leda prov i olika provstationer samt analysera och utvärdera resultaten. Vi genomför provning i riggar, simulatorer och i flygplan i nära samarbete med systemutvecklare, piloter, underleverantörer och kunder.

Arbetet sker till största del i projektform. Du som flygprovingenjör arbetar med provrelaterade frågor i de sammansatta utvecklingsteamen hela vägen från design till verifierad och validerad produkt. Inom flygprov får vi en stor variation av arbetsuppgifter och behöver ibland ställa om fokus med kort varsel då vi har många parametrar som ska stämma i samband med provning. Flera projekt sker i internationellt samarbete vilket innebär att det kan finnas möjligheter att arbeta kortare eller längre tider utomlands.

Inom avdelningen Flygprov och Verifiering finns ett utbildningsprogram, Auktorisationsutbildning, som ska säkra rätt kompetens på flygprovingenjörerna. Programmet ger dig möjlighet att tidigt få förståelse för verksamheten och produkten samt skapa ett brett kontaktnät. Kursinnehållet är omfattande med kurser som t.ex. aerodynamik, flygmekanik, utprovningsteknik, presentationsteknik och personlig utveckling.

Den du är idag

Vi behöver nu förstärkning inom området Flygdynamik som innefattar bl.a. Aerodynamik, Flygmekanik, Prestanda, Styrsystem och Vikt & Balans. Vi har goda möjligheter att anpassa tjänsten beroende på dina styrkor och intresseområden. Vi söker dig som är flexibel, analytisk och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och vi utgår från att du är en positiv och initiativrik person som trivs med att arbeta i team såväl som självständigt.

Din bakgrund bör vara civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av flygteknisk utprovning och systemutveckling är meriterande. Erfarenhet av MATLAB är också meriterande eftersom mycket av vår databehandling sker i detta verktyg. Dokumentation sker till övervägande del på engelska och därför är goda kunskaper i engelska nödvändigt.

Då vi inom avdelningen har en mycket stor teknisk bredd/djup finns mycket goda möjligheter till omväxlande arbetsuppgifter och personlig utveckling.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

Om Saab

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeMjukvaruutvecklare

Ansökan

SAAB AB söker en person till denna tjänst som mjukvaruutvecklare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som mjukvaruutvecklare hos SAAB AB skickar du in din ansökan senast 2020-10-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Flight Test Engineer

UMS Skeldar Sweden AB söker en person till tjänsten som flygingenjör i Linköping.

2020-08-14

Mer info

Flight Test Engineer

SAAB AB söker en person till tjänsten som pilot/trafikflygare/flygstyrman i Linköping.

2020-10-16

Mer info

Chief Flight Test Engineer

SAAB AB söker en person till tjänsten som pilot/trafikflygare/flygkapten i Linköping.

2020-10-16

Mer info