Psykolog

Publiceringsdatum: 2021-10-14

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb.

SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där eleverna kan komplettera sina grundskolebetyg.

ARBETSUPPGIFTER

Vill du bidra till livsviktig förändring för ungdomar och arbeta i team med andra yrkesgrupper?

Som psykolog hos oss arbetar du med både utredning och behandling, du har även möjlighet att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och viss utbildning.

Du kommer ingå i behandlingsteamet kring flickorna. Du kommer även att arbeta med individualterapeutisk behandling av vissa flickor. Psykologerna är organisatoriskt underställd bitr institutionschefen och ingår i en arbetsgrupp med totalt tre psykologer och två sjuksköterskor.

KVALIFIKATIONER

Leg. psykolog med erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar. Du bör även ha erfarenhet av arbetsuppgifter liknande de som beskrivits ovan. Du har ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså har du förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team. Erfarenhet av liknande arbete eller arbete riktat mot ungdomar med viss problematik välkomnas.

ÖVRIGT

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Vi inhämtar alltid utdrag från polis och belastningsregister.

SiS tillämpar 6 månaders provanställning

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Körkort för bil med manuell växellåda krävs

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStatens Institutionsstyrelse
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021004508
Typ av anställningVanlig anställning
YrkePsykolog
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Statens Institutionsstyrelse söker en person till denna tjänst som psykolog med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som psykolog hos Statens Institutionsstyrelse skickar du in din ansökan senast 2021-11-21.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Legitimerad psykolog till Vårdcentralen Lambohov

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till tjänsten som psykolog i Linköping.

2021-10-07

Mer info

Leg Psykolog, Pedagogik & Utveckling, Östergötland

Psykologpartners W & W AB söker en person till tjänsten som psykolog i Linköping.

2021-10-18

Mer info

Skolpsykolog till Tallbodaskolan och Atlasskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som skolpsykolog i Linköping.

2021-10-22

Mer info