Utredare med programansvar till Barnafrid

Publiceringsdatum: 2021-11-24

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov bland annat tack vare av en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) är en av universitetets största institutioner med verksamhet framför allt inom den medicinska fakulteten.

Vår målsättning är att bedriva utbildning och forskning inom medicin och biomedicin, med hög internationell kvalitet. Vid BKV finner du ledande forskning med både spets och bredd inom ett stort spektrum av modern biomedicin.

Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/bkv

Vi söker nu en utredare med ansvar för programmet som riktar sig till hälso- och sjukvården. Anställningen är placerad vid Barnafrid, ett nationellt kunskapscentrum för kunskap om våld mot barn. 

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bestå i att delta i uppdrag ålagda Barnafrid, primärt Hälso- och sjukvårdsprogrammet och att leda programmets medarbetare och projekt. Mer specifikt handlar det om att samordna och strukturera medarbetarnas arbete i Hälso- och sjukvårdsprogrammet, utveckla processtöd och utveckla arbetet gentemot de yrkesverksamma nationellt.

Barnafrid och arbetet i de olika programmen handlar om att samla och sprida kunskap om våld mot barn, medverka i tvärprofessionella nationella nätverk, utbildning, verksamhetsutveckling och samverkan med olika nationella och internationella aktörer. Utöver detta kommer du och dina medarbetare även att delta som experter i referensgrupper, skriva remissvar samt medverka i olika initiativ som syftar till kunskapsbaserad samhällsutveckling för att minska våld mot barn i enlighet med Agenda 2030 mål.

Din framtida arbetsplats

Du kommer att arbeta på Institutionen för biomedicinska och kliniska vetenskaper (BKV) som finns inom Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet. Organisatoriskt kommer du att tillhöra avdelningen Barnafrid som består av en arbetsgrupp med bred multiprofessionell och tvärvetenskaplig kompetens. Barnafrid som nationellt kunskapscentrum för kunskap om våld mot barn riktar sig till yrkesverksamma som i sitt arbete möter barn och unga som utsatts våld och andra övergrepp, men även till yrkesverksamma vid till exempel olika myndigheter och organisationer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har hälso- och sjukvårdsutbildning, tex läkare eller psykolog. Du ska även ha gedigen klinisk erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och god kännedom om hälso- och sjukvårdssystemet i Sverige. Du ska dessutom ha minst fem års arbetslivserfarenhet inom din profession samt fördjupade kunskaper inom området våld mot barn utifrån din grundprofession. Du har erfarenhet från att leda verksamhet, exempelvis som projekt- och/eller arbetsledare. Erfarenhet från formellt personalansvar är inte ett krav men en fördel. Du ska även ha erfarenhet från strategiskt arbete inom området våld mot barn och/eller barn och ungas hälsa på nationell och/eller internationell nivå. Erfarenhet från myndigheter som t.ex. Socialstyrelsen betraktas som särskilt meriterande. Har du tidigare erfarenhet av forskning, utvecklingsarbete, utbildning, utrednings- och analysarbete och/eller myndighetsarbete inklusive tidigare anställning vid ett nationellt kunskapscentrum är detta meriterande. Du får gärna vara disputerad inom ett för anställningen relevant område. Även tidigare erfarenhet av specifik kunskap inom evidensbaserade metoder som används vid utredning och behandling av barn utsatta för våld och andra övergrepp inom hälso- och sjukvården är meriterande. Likaså betraktas yrkeserfarenhet från verksamheter som möter barn utsatta för våld (t.ex. barnahus) eller arbetar för våldsutsatta barn som meriterande.

Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Språkkunskaper utöver svenska och engelska ses som meriterande.

Anställningen förutsätter god IT-kompetens.

Som person är du självständig och tar egna initiativ för att nå uppsatta mål på ett strukturerat sätt. Du har förmåga och vana att hantera många projekt och ärenden samtidigt. Du är förtroendeingivande och tillmötesgående. Andra viktiga egenskaper är hög integritet och lojalitet. Du är flexibel, anpassningsbar och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet samt viljan och förmågan att bidra till kunskapsbaserad samhällsutveckling för att minska våld mot barn i samverkan med andra nationella och internationella aktörer i enlighet med Barnafrids uppdrag.

Anställningens omfattning

Heltid, tillsvidare. Deltid eller tidsbegränsad anställning kan diskuteras.

Tillträde

Februari 2022.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan. 

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 15 december 2021. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Lika villkor

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkePsykolog
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som psykolog med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som psykolog hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2021-12-15.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Utredare med programansvar till Barnafrid

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som socionom i Linköping.

2021-11-19

Mer info

Kundservicemedarbetare till Skandiabanken!

Studentconsulting Sweden AB (Publ) söker fem personer till tjänsten som kundtjänstmedarbetare i Linköping.

2021-12-02

Mer info

Kundservicemedarbetare till Remote Takeover

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som kundtjänstmedarbetare i Linköping.

2021-11-30

Mer info