Sektionsledare till Brännskadecentrum

Publiceringsdatum: 2021-10-13

Kompetenssamordnare/sektionsledare till Brännskadecentrum, Hand- och plastikkirurgiska kliniken

Välkommen till riksenheten för avancerad brännskadevård. Hand- och plastikkirurgiska kliniken med Brännskadecentrum är en region- och riksenhet med omfattande högspecialiserad klinisk verksamhet. Brännskadecentrum är en av två nationella enheter för avancerad brännskadevård. Verksamheten består av intensivvård (BRIVA), kirurgisk akutsjukvård (BRAVA) och mottagningsvård. Vi är ett stort kompetenscentrum för sårvård. Forskning och undervisning är en stor del i vardagen för att föra verksamheten framåt. Brännskadecentrum vårdar patienter med brännskador och svåra sår. Som högteknologisk och specialiserad enhet ger vi våra medarbetare goda möjligheter till individuell utveckling och spjutspetskompetens. Här får du en unikmöjlighet att följa patienten under hela vårdtiden, från det akuta omhändertagandet, under intensivvårdsfasen, pre- och postoperativ omvårdnad, sår- och smärtbehandling, nutrition, rehabilitering, forskning och utveckling.

Drivs du av att leda medarbetare framåt kunskapsmässigt för en trygg och säker vård samt ökad kunskap för våra medarbetare? 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu ytterligare en sektionsledare på Brännskadecentrum. Du kommer att arbeta 50% kliniskt som sjuksköterska samt 50% som sektionsledare. Sektionsledarrollen innebär att du finns med i den dagliga styrningen på avdelningen och är stödjande för medarbetarna. Ansvaret för introduktioner av nya medarbetare till enheten delar du på tillsammans med nuvarande sektionsledare. Du är en kanal mellan chef och medarbetare gällande frågor rörande vårdarbetet och rutiner och sitter med i Brännskadecentrums ledningsgrupp. Du kommer att arbeta nära vårdenhetschef och nuvarande sektionsledare. Som sektionsledare arbetar du med dagliga avstämningar i teamet för att säkerställa en god och säker vård, ett gott samarbete och ett öppet klimat. Du har en viktig funktion i att arbeta med ständiga förbättringar och driva igenom samt följa upp genomförda förändringar. I vår verksamhet kan det ske snabba förändringar och därmed kan ett behov av kompetensutveckling ske, exempel på förändring kan vara en ny metod för behandling eller ny medicinteknik. Utvecklingen av medicinteknik och IT sker i snabb takt och du har en samordnande roll kring detta.

Utbildning och erfarenhet

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom IVA eller anestesi. Vidare ska du ha arbetat tillräckligt länge för att ha en trygghet i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samordning eller som ansvarig för projekt. Erfarenhet och utbildning i sårvård, nutrition, smärta och rehabilitering är till stor nytta hos oss. Krav för den här tjänsten är goda svenska språkkunskaper i såväl tal som skrift då du ska kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter. Vi ser även gärna att du har goda språkkunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

För att du ska vara framgångsrik i ditt uppdrag så krävs det att du har en god samarbetsförmåga och bland annat kan lyssna in behov för att veta hur du ska driva ditt arbeta framåt. Du har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningar är klara för alla berörda parter samt påminner och följer upp. Som person har du en personlig mognad, har en god självinsikt och kan reflektera över hur du själv fungerar, reagerar och uppfattas av andra samt kan behålla ditt lugn, även i pressade eller på annat sätt svåra situationer. Då du kommer vara drivande i din roll som sektionsledare är din initiativförmåga och kunskapsbas viktig, att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat och följa upp.

Anställning och information

Vi har en anpassad inskolningstid utifrån dina förutsättningar och erfarenhet. Vi erbjuder tillsvidaretjänst 100% med tillsättning enligt överenskommelse. Uppdraget som sektionsledare är tidsbegränsat förordnande men kan förlängas utifrån överenskommelse

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Vårdenhetschef Henrik Tomsson, 010-103 78 14, henrik.tomsson@regionostergotland.se

Facklig företrädare för Vårdförbundet är Carina Wennerström, carina.wennerstrom@regionostergotland.se 

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 14 november 2021. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid. Tjänsten har ID-nummer 20211546. 

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnREGION ÖSTERGÖTLAND
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2321000040
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSjuksköterska, grundutbildad
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till denna tjänst som sjuksköterska, grundutbildad med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som sjuksköterska, grundutbildad hos REGION ÖSTERGÖTLAND skickar du in din ansökan senast 2021-11-14.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Intensivvårdssjuksköterska till Brännskadecentrum

REGION ÖSTERGÖTLAND söker en person till tjänsten som intensivvårdssjuksköterska i Linköping.

2021-10-13

Mer info

Personlig Assistent sökes till kund i Linköping

Olivia Personlig Assistans AB söker en person till tjänsten som personlig assistent i Linköping.

2021-10-27

Mer info

Växeltelefonist till COOR

Experis AB söker en person till tjänsten som växeltelefonist i Linköping.

2021-10-27

Mer info