Skolpsykolog till Tallbodaskolan och Atlasskolan

Publiceringsdatum: 2022-01-14

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Tallbodaskolan har ca 400 elever i åk 4-6 och är belägen i fina lokaler med närhet till naturen. På Tallbodaskolorna arbetar vi aktivt med elevernas delaktighet. För oss är alla barn alla vuxnas gemensamma ansvar. På skolan arbetar ett antal lärare som satsar på att bygga starka team runt våra årskurser, med en gemensam värdegrund där vi jobbar aktivt med arbetsro och trygghet för att öka förutsättningarna för elevernas lärande och känsla av trygghet. 

Atlasskolan är en interkulturell F-6 skola som ligger på Garnisonen. På skolan finns två sektioner för elever vars föräldrar vistas tillfälligt i Sverige som gästforskare, specialister inom olika områden eller som är internationella nyckelpersoner inom näringslivet. Undervisningen i dessa sektioner sker på engelska och svenska. Atlasskolan ligger centralt med gångavstånd till det mesta – eklandskapet på Tinnerö, City, Trädgårdsföreningen, Gamla Linköping och Valla friluftsområde. Lokalerna är ändamålsenliga och väl tekniskt utrustade.

Arbetsbeskrivning

Som skolpsykolog är du en del av elevhälsoteamet och bidrar med din psykologiska kompetens i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Din utgångspunkt är barnkonventionen och elevens rätt till utbildning. Detta genomsyrar ditt arbete då du stöttar elever att nå målen i skolan genom exempelvis samtal, handledning av personal och information till vårdnadshavare. Vidare ansvarar du över att utreda elever som är i behov av särskilt stöd och agerar länk till externa aktörer. Som skolpsykolog kan du i stor utsträckning lägga upp ditt arbete i samråd med rektor. 

Skolpsykologens arbete innebär att tillföra psykologisk kompetens som stöd i det pedagogiska arbetet och planeringen av elevhälsoarbetet, det innebär även att på rektorns uppdrag genomföra utredningar och bedömningar av elever, grupper och organisation för att bidra med kunskap om förutsättningar för lärande och behov av stöd. Du bidrar även med kunskap kring skydds- och riskfaktorer för elevers hälsa, lärande och utveckling. Som skolpsykolog erbjuds du att delta i nätverk med möjlighet till kontinuerlig samverkan och erfarenhetsutbyte som leds av PLA (Psykologiskt Ledningsansvarig). Regelbunden handledning kring ditt uppdrag som skolpsykolog i pedagogisk verksamhet erbjuds. Just nu pågår ett förändringsarbete kring psykologernas insatser. Här får du möjlighet att påverka så att insatserna på bästa sätt stödjer våra elever att nå målen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som psykolog i skolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att handleda och arbeta konsultativt. Du har goda kunskaper i tal och skrift i svenska då du kommer att hantera olika testverktyg på svenska samt skriva journaler och utlåtanden. Vi ser även att du har B-körkort då det kommer vara en del av ditt arbete att arbeta på olika skolor. 

Vidare är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv där du skiljer på det personliga och det professionella. Du tar ansvar för din uppgift, driver dina processer vidare och har mod att agera efter din egen övertygelse. Vi ser att du arbetar bra med andra människor och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt och att du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang samt skapar kontakter och underhåller relationer.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste psykologlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad psykologlegitimation, bifoga denna med dina ansökningshandlingar. Är du utbildad psykolog men inte har ansökt om psykologlegitimation, bifoga utbildningsintyg. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7980

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSkolpsykolog
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som skolpsykolog med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som skolpsykolog hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-01-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Studie- och yrkesvägledare till Ånestadsskolan och Ljungsbro skola

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Linköping.

2022-01-11

Mer info

Skolpsykolog till Birgittaskolans Gymnasium

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som skolpsykolog i Linköping.

2022-01-11

Mer info

Skolpsykolog till Centrala elevhälsan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som skolpsykolog i Linköping.

2022-01-17

Mer info