Skolsköterska till pooltjänst, Centrala elevhälsan

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Om Utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildningen från förskola till vuxenutbildning. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Skolhälsovården i Linköpings kommun ingår som en del i Elevhälsan- den medicinska insatsen. Inom grundskolan arbetar ett 40-tal skolsköterskor med ett elevantal på drygt 16 000 elever fördelat på fyra olika skolområden. På gymnasiet arbetar 8 skolsköterskor med ett elevantal på ca 5 000 elever fördelat på fem olika gymnasieenheter.

Det finns en centralt övergripande organisation för elevhälsan. Den centrala organisationen leds av elevhälsochefen. Här ingår bland annat medicinsk ledningsansvarig (MLA), psykologisk ledningsansvarig (PLA), kvalitetskoordinator, samordningsansvarig kurator samt administratör. Skolläkargruppen, barn- och ungdomspsykiater, journalsystemansvarig och samordningsansvarig skolsköterska tillhör också den centrala organisationen. Vi har vårt kontor på Westmansgatan.

För att kunna vara ett stöd till våra skolor under till exempel rekrytering eller sjukfrånvaro söker vi nu en poolskolsköterska till Centrala elevhälsan. Organisatoriskt tillhör du Centrala elevhälsan där elevhälsochefen är personalansvarig chef. Ditt uppdrag riktar sig gentemot grundskola och gymnasium. Du har möjlighet att påverka tjänstgöringsgrad. 

Arbetsbeskrivning

Som skolsköterska arbetar du förebyggande och hälsofrämjande utifrån Linköpings kommuns basprogram för elevhälsan den medicinska insatsen vilket innefattar hälsobesök, öppen mottagning och utförande av vaccinationer.

I rollen som skolsköterska arbetar du tillsammans med skolans elevhälsoteam för att stödja eleverna till att nå målen i skolan. Skolsköterskan samarbetar också med övrig personal, vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Detta för att skapa trygg skolmiljö som främjar hälsa, lärande och trygghet. Du dokumenterar i journalsystemet PMO.

Som poolskolsköterska kommer du främst att förstärka bemanningen på skolor under rekrytering och sjukfrånvaro vilket innebär placering på skola/skolor under längre eller kortare tid. Uppdraget som poolsköterska kan även kombineras med till exempel centralt hörseluppdrag eller fast anställning på skola. 

Du kommer att få möjlighet att delta i det introduktionsprogram vi har för nya skolsköterskor. Kompetens- och metodutveckling får du fortlöpande via elevhälsans medicinska insats centralt. Vi erbjuder dig ett självständigt och utvecklande arbete med möjlighet att göra skillnad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. sjuksköterska med erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har eller läser en specialistutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta som skolsköterska. Du har kunskap om förebyggande och främjande elevhälsoarbete.

Som skolsköterska hos oss har du en självständig roll som förutsätter att du planerar och organiserar ditt arbete på ett bra sätt. Du har ett professionellt bemötande, du är bra på att möta barn och ungdomar där de befinner sig och du är nyfiken på människor med olika kulturell bakgrund. Du kommer att samverka med övrig personal, elevhälsoteam, skolläkare m.fl. vilket förutsätter att du trivs i en roll där ett prestigelöst samarbete är centralt. Du som vill du vara med och driva och utveckla vår verksamhet mot framtiden är varmt välkommen med din ansökan.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8752

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSkolsköterska
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som skolsköterska med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som skolsköterska hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-05-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Skolsköterska till Atlasskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som skolsköterska i Linköping.

2022-05-24

Mer info

Administratör till Centrala elevhälsan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som administrativ assistent i Linköping.

2022-05-25

Mer info

Skolsköterska till Ekängens skolor

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som skolsköterska i Linköping.

2022-05-13

Mer info