Socialsekreterare till Arbetsmarknad och försörjning

Publiceringsdatum: 2022-01-13

Om arbetsplatsen

Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen bildades 1 januari 2022 och har ansvar för individer med behov av ekonomiskt bistånd eller kommunala insatser för att nå arbete eller studier. Förvaltningen arbetar även aktivt med integrationsfrågor där insatser för att stötta individer mot arbete och ekonomisk självständighet är en viktig del.

Vi söker nu socialsekreterare till Arbetsmarknad och försörjning som kommer att utreda behovet av ekonomiskt bistånd hos personer som söker bistånd för första gången. Vill du se mer av vårt arbete kan du spana in Linköpings kommuns konto på Instagram, där vi under vecka 9 år 2021 visade upp hur vi arbetar.

Våra lokaler ligger på Barnhemsgatan 2 i centrala Linköping. Arbetstiden är 7.45-17, vilket möjliggör ledighet på klämdagar och kortare arbetsdag under sommarmånaderna. Vi tillämpar flextidsavtal.

Arbetsbeskrivning

Tjänsterna kommer att tillhöra den nya förvaltningen som skapats och adderas till ett team som består av elva medarbetare. 

Arbetsuppgifterna innebär att vara den första myndighetskontakten för individer som behöver stöd med sin försörjning. I arbetet ingår att ge information, ta emot ansökningar, samt utreda och besluta om rätten till ekonomiskt bistånd. Arbetet innefattar även rådgivning till kommuninvånare, interna- och externa samarbetspartners och övriga instanser.

Vi behöver dig som drivs av nyfikenhet för att utreda behovet av ekonomiskt bistånd i mottagningsskedet. Du gör den första kartläggningen av klientens behov och utreder vilket stöd individen behöver i den aktuella situationen. Det är viktigt att se klientens egna resurser och fånga upp faktorer som kan leda till förändring. Du kommer även att ansvara för bedömning om vilken inriktning individens fortsatta planering ska ha och behöver då se till individens behov på både kort och lång sikt. 

I arbetsuppgifterna ingår motivationsarbete och coachning (MI) i anslutning till utredningsarbetet för att utveckla klientens möjligheter till egen försörjning. I arbetet ingår även initial samverkan med externa kontakter exempelvis Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, samt andra samverkanspartners. 

Då vi är en organisation i förändring finns stora möjligheter att vara en del i förändringsarbetet och bidra med lösningar till att forma vår framtida organisation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen inklusive kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Tidigare erfarenhet av myndighetsarbete inom socialtjänsten är ett krav för tjänsten. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat med ekonomiskt bistånd och har god kunskap om verksamhetssystem för att hantera ekonomiskt bistånd, såsom Lifecare och Treserva. Erfarenhet av arbete med motiverande samtal (MI) är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bland annat innebär kontakt med myndigheter och dokumentation. 

Du är lugn, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan både arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. Som person är du självgående och tar stort ansvar för din egen uppgift. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar. 

Om du tror på individens möjlighet att finna motivation till egen försörjning och vill vara med att bidra till det är detta rätt jobb för dig!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Anställningsform: En tillsvidareanställning och en tidsbegränsad anställning till och med 2022-12-31

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8517

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster2
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSocialsekreterare
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Linköpings kommun söker två personer till denna tjänst som socialsekreterare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som socialsekreterare hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-01-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Arbetsmarknad och försörjning

Linköpings kommun söker tjugo personer till tjänsten som socialsekreterare i Linköping.

2021-12-15

Mer info

Socialsekreterare inom utredning och uppföljning till avd. Barn och unga

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Linköping.

2022-01-11

Mer info

Studie- och yrkesvägledare till Ånestadsskolan och Ljungsbro skola

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som studie- och yrkesvägledare i Linköping.

2022-01-11

Mer info