Specialpedagog till Harvestad, Ekholmen och Blästads förskolor

Publiceringsdatum: 2021-10-14

Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen består av nio förskolor i Harvestad, Ekholmen och Blästad. Området leds av en rektor och tre biträdande rektorer. I området finns ca 100 medarbetare som består av förskollärare, barnskötare, tre förste förskollärare, två specialpedagoger, en vaktmästare och en administratör.

Vi ser barnet som kompetent och arbetar för att ge barnen möjlighet att vara självständiga och hjälpa varandra. Vi ser olikheter som något positivt och möter barnen utifrån deras olika kompetenser och intressen. Personalen är närvarande tillsammans med barnen och undervisning sker genom ett utforskande förhållningssätt.

Vi arbetar för en välkomnande och hållbar utbildning med omsorg och lärande för alla, hela dagen. Det gör vi genom att ta tillvara på de kompetenser som finns i området. Vi tror på att medarbetarna är experterna på sin verksamhet och vi arbetar för att skapa delaktighet då nya arbetssätt ska implementeras.

Rektorer och medarbetare har tillsammans arbetat fram ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete. Varje arbetslag har gemensam reflektionstid regelbundet då uppföljning av undervisningen inom det prioriterade målet sker. Under 2021-2022 är vårt prioriterat mål att varje barn utvecklar sin förmåga att kommunicera. Varje schemaperiod läggs tid utanför barngrupp till fortbildning av olika slag, ex inläsning av litteratur eller workshops.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog har du helhetsbilden för förskoleområdet vad gäller pedagogisk kartläggning av enskilda barn och barngrupper i behov av särskilt stöd. Du upprättar och följer upp handlingsplaner på både grupp- och individnivå samt handleder och stöttar arbetslag i arbetssätt och metoder. Du är även ett stöd i att utveckla verksamheten och skapa lärmiljöer där utveckling och lärande främjar alla barn.

Specialpedagogen agerar på såväl individnivå, som på grupp- och organisationsnivå, beroende av behov och lokala anpassningar. Specialpedagogen blir en samtalspartner och rådgivare för barn, kollegor, förskolechef, vårdnadshavare och andra berörda parter i såväl frågor kring stödverksamhet som pedagogiska frågor. I uppdraget ingår även att vara delaktig i områdets kompetensutveckling och att följa med i aktuell teori och forskning och sprida den till förskolorna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation, specialpedagogexamen och minst tre års erfarenhet av pedagogiskt arbete i förskolan.

Du har ett positivt förhållningssätt och tillför entusiasm och energi i arbetet. Du skapar delaktighet och har en god samarbetsförmåga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett effektivt sätt. Du har god insikt i hur människor tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till andra. Du är trygg i dig själv, ser relationer i dess rätta perspektiv och har förmåga att sätta dig in i andra människors situation. Vidare tar du ansvar för att planera och organisera aktiviteter på ett effektivt sätt. 

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-01-01

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7762

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSpecialpedagog
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som specialpedagog med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som specialpedagog hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2021-10-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Specialpedagog/speciallärare till Vittra Lambohov

Vittraskolorna AB söker en person till tjänsten som specialpedagog i Linköping.

2021-09-20

Mer info

Mark och Anläggningsarbetare till Östergötland

NCC AB söker fyra personer till tjänsten som väg-och anläggningsarbetare i Linköping.

2021-09-29

Mer info

Specialpedagog till LBS Linköping

AcadeMedia Support AB söker en person till tjänsten som specialpedagog i Linköping.

2021-10-13

Mer info