Stödpedagog/vuxenpedagog till boendestödsteam Lambohov/Malmslätt

Publiceringsdatum: 2022-05-13

Om Leanlink

Leanlink är förvaltningen i Linköpings kommun som arbetar med verksamhet inom vård, stöd och omsorg. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Det gör vi tillsammans med våra medarbetare där vårt mål är att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är med och skapar samt utvecklar en god kvalitet och professionalitet för våra omsorgstagare, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för de Linköpingsbor som behöver oss nu men också för dem som kommer att behöva oss i framtiden.

Leanlinks ledning sitter i lokaler i centrala Linköping. På arbetsplatsen arbetar chefer och stödfunktioner.

Leanlink befinner sig i en utvecklingsresa från en kommunal utförare till en medskapare som driver utveckling av vård, stöd och omsorg. Vill du vara en del av detta och ha ett meningsfullt arbete med högt tempo så är chansen stor att du kommer trivas hos oss inom Leanlink!Om arbetsplatsen

Vi är ett boendestödsteam med fem medarbetare och vi utgår från en lokal i Valla. Arbetstiderna är i huvudsak 8-17 vardagar och du har flextidsavtal. Då klienter också kan behöva stöd kvällar och helger kan även kväll- och helgtjänstgöring ingå i tjänsten. Du har möjlighet att påverka ditt schema och lägga upp ditt arbete i samråd med gruppledare, kollegor och utifrån klienternas behov. Du kommer få introduktion och vi erbjuder kompetensutveckling och handledning.  

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ge stöd till vuxna personer i ordinärt boende med psykiska och/eller neuropsykiska funktionsnedsättningar där missbruk kan förekomma. Arbetet sker i klientens hem eller ute i samhället. Uppdraget innebär att stärka den enskildes resurser, att ge praktiskt pedagogiskt boendestöd, motivationsarbete, stöd till utveckling och förändring, stöd att komma igång i sysselsättning, nätverksarbete med mera. Du arbetar med ett lågaffektivt bemötande. Stödet utgår från klientens biståndsbeslut enligt SoL och utifrån det utarbetar du tillsammans med klienten en genomförandeplan. I det dagliga arbetet ingår samarbete med kollegor inom enheten, med biståndshandläggare och med andra viktiga kontakter kring klienten. Du är kontaktman för de klienter du träffar samt stöttar och tar stöd av dina team-kollegor. Du dokumenterar ditt arbete i Treserva journalsystem och det ingår även andra administrativa uppgifter i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har en utbildning till socionom, beteendevetare, arbetsterapeut eller dylikt eller har en YH-utbildning exempelvis behandlingspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Erfarenhet av psykiatri och/eller neuropsykiatri är ett krav. Om du också har kunskap om missbruksproblematik är det meriterande. Det är också meriterande om du har relevanta utbildningar inom området och genomgått ESL-utbildning, MI-utbildning och arbetar med ett lågaffektivt bemötande.

Du som söker tjänsten bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket samt ha god datavana då arbetet innebär kontakt med klienter, föra journal och skriva genomförandeplaner. God datavana är ett krav då du i din tjänst kommer att dokumentera digitalt. B-körkort för manuell växellåda är också ett krav då du måste kunna köra bil i tjänsten för att ta dig till klienterna. Du har också tillgång till cykel då detta också är ett färdmedel som nyttjas för att ta dig till de klienter som bor i närområdet

Vi söker dig som arbetar bra med andra människor, lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar och organiserar ditt och enhetens arbete på ett effektivt sätt. Du är lugn och stabil även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. I ditt arbete kan du väga för och nackdelar med olika beslut och visa på ett gott omdöme i dina val. Du tycker om utmaningar och du tar ansvar för dina uppgifter. Är du en person som tillför entusiasm, energi och känner lust och en stolthet för ditt arbete, välkommen med din ansökan.

Samtliga tillsvidareanställda medarbetare i Linköpings kommun kan komma att krigsplaceras. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 221001 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 9311

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeStödpedagog
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som stödpedagog med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som stödpedagog hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2022-06-05.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Accounting & Business Controller till framgångsrika Amplio Rental

Amplio Rental AB söker en person till tjänsten som controller i Linköping.

2022-05-24

Mer info

CNC programmerare till Beyond Gravity i partnerskap med Amazon

Skill Rekrytering & Bemanning AB söker en person till tjänsten som cnc-operatör/fms-operatör i Linköping.

2022-05-25

Mer info

Socialsekreterare till enhet Integration

Linköpings kommun söker två personer till tjänsten som socialsekreterare i Linköping.

2022-05-25

Mer info