Senior Systemutvecklare, Linköping/ Norrköping

Publiceringsdatum: 2023-09-21

Är du intresserad av att jobba inom data/it? Det är nu möjligt för dig att få jobb som systemutvecklare/programmerare hos Polismyndigheten. Polismyndigheten söker efter en ny anställd på heltid under tills vidare som är redo att ta sin karriär till nästa nivå.

Arbetsplatsen ligger nära tillhands om du är bosatta i Linköping som är tjänsteorten. Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Polismyndigheten i rollen som systemutvecklare/programmerare så har de just nu tio lediga tjänster som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Sista ansökningsdagen till jobbet som systemutvecklare/programmerare hos Polismyndigheten är onsdag den tjugosjunde september 2023.


Jobbannons

Inom polisen står vi inför en spännande tid med digitalisering, ny teknik och många spännande utvecklingsuppdrag. Vi söker nu systemutvecklare som är redo att bidra till ett tryggare Sverige genom att vara med och utveckla systemstöd för den polisiära verksamheten.

De orter som är aktuella just nu är Linköping och Norrköping, det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Läs mer om våra förmåner och villkor här: polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Är du kanske en Tech lead med erfarenhet av Java som vill ha en spännande utmaning, eller möjligen en bred generalist inom ett eller flera områden? Vår verksamhet har en bred spännvidd med både egenutvecklade system och inköpta standardsystem. Det kan handla om utvecklingen av;

 • Systemstöden för polisens underrättelsetjänst, gränspolisen samt för de internationella systeme
 • Systemstöden som riktar sig till medborgarna så som e-tjänster, polisens webbplatser, resehandlinga
 • Myndighetssystem för ekonomiadministration, personal och ärendehantering.
 • Systemstöden som stödjer den operativa verksamheten, t.ex. inom trafikområdet, operativ ledning, radiokommunikation och ingripandeverksamheten
 • Systemstöden för verksamheten inom utredning och lagföring inklusive forensik och IT-brott.
 • Integrationer och generella polisiära grundförmågor som t.ex. karttjänster, mobila tjänster, uppföljningssystem och andra grundkomponenter som stödjer den polisiära verksamheten

På vår IT-avdelning agerar alla grupper produktägare, vilket innebär ansvar för hela produktens livscykel, det vill säga både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, bygga ny kod med nya tekniker till att fixa en bugg som skapar problem i produktionsmiljön, eller hitta lösningen på ett säkerhetsproblem.

Vi tror att kunskap om verksamhetens behov bäst tas fram genom användarstudier och kommunikation. För att kunna omsätta kunskapen till effektiva tekniska lösningar kommer ditt arbete att utföras i nära samverkan med både våra slutanvändare och andra grupperingar på IT-avdelningen. Tillsammans i teamet kommer ni ta fram användarcentrerade lösningar som hjälper polisen i yttre tjänst, brottsutredaren och HR-specialisten att utföra sitt uppdrag. Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig.
 • Flera års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, gärna med fokus på Java och med erfarenhet från frontend utveckling.
 • Erfarenhet av att arbeta agilt i tvärfunktionella team.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet och/ eller kunskaper av ett eller flera områden nedan:

Plattform:

 • Linux
 • Docker och Kubernetes
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • GitOps

Apputveckling:

 • iOS och Swift UI

Integrationer mot:

 • MySQL
 • OrientDB eller motsvarande grafdatabas

Frontend SPA:

 • JavaScript/TypeScript
 • Angular eller React

Säkerhet:

 • OWASP Application Security Verification Standard (ASVS)
 • Erfarenhet av PKI-lösningar

Mikrotjänster, gärna med hjälp av Spring Boot:

 • Erfarenhet av att bygga API:er enligt best practice

Övrigt:

 • Programmeringsspråk så som C#/.NET eller Python
 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • AI/ML
 • WCAG
 • DevOps

Personliga egenskaper

Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Därför ser vi att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vid frågor kopplat till processen eller arbetsuppgifterna går det bra att ta kontakt via mail: it-avdelningen.search-rekrytering@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, Tom Johnsson, 0769470030

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2023-09-26. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A513.692/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller via kontaktpersonen i annonsen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Om jobbet

Antal tjänster10
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnPolismyndigheten
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021000076
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeSystemutvecklare/Programmerare
YrkesområdeData/IT

Ansökan

Polismyndigheten söker tio personer till denna tjänst som systemutvecklare/programmerare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som systemutvecklare/programmerare hos Polismyndigheten skickar du in din ansökan senast 2023-09-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Installationstekniker sökes för flera uppdrag i Linköping/Norrköping

Job Solution Sweden AB söker en person till tjänsten som installationstekniker i Linköping.

2023-11-23

Mer info

Produktionsoperatör till Seco i Norrköping

Adecco Sweden AB söker en person till tjänsten som konstruktör, tillverkningsindustri i Linköping.

2023-10-17

Mer info

Senior Systemingenjör - utveckling av Gripens Navigationssystem

SAAB AB söker en person till tjänsten som produktionsingenjör, maskin i Linköping.

2023-10-25

Mer info