Undersköterska till Trollflöjtens demensboende

Publiceringsdatum: 2020-11-20

Om Leanlink

Leanlink är Linköpings kommuns utförarorganisation och här arbetar vi med verksamhet inom områdena stöd, vård, omsorg, kost och service. Vi är ca 2500 medarbetare som alla arbetar för att göra Linköpingsbornas dagar så bra som möjligt. Vi drivs av att skapa bra dagar för våra kunder och medarbetare samt att bidra till ett tryggt och bra samhälle. Vi är måna om att vår verksamhet ska genomsyras av god kvalitet och professionalitet, men framförallt vill vi att vår omtanke och vårt engagemang ska kännas i allt vi gör. Vi fokuserar på att skapa en bra dag just idag, men också imorgon och på hur vi kan tänka nytt och göra förändringar som förbättrar vardagen för dem vi är till för.

Läs mer om Leanlink och våra olika verksamheter på leanlink.se

Om arbetsplatsen

Leanlink Äldreomsorg har cirka 1 200 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Vi är det kommunala alternativet som bedriver verksamhet utan vinstintresse, med stor öppenhet och möjlighet till insyn för allmänheten. Vi har en lång tradition och erfarenhet av äldreomsorg. Vi arbetar utifrån IBIC, Individens behov i centrum, med individens bästa i fokus. Vi är stolta över våra medarbetare och värnar om en god arbetsmiljö genom att bland annat erbjuda hälsoförmån och stora möjligheter till kompetensutveckling. Arbetet är meningsfullt och omväxlande. Du kan önska sysselsättningsgrad vilket innebär att du själv kan välja om du vill arbeta hel- eller deltid.

Trollflöjtens vårdboende vänder sig till personer under 65 år med demenssjukdom. Våra boende har olika demensdiagnoser, vissa med BPSD-symptom (beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom). Trollflöjten ligger i centrala Linköping i anslutning till Aspens servicehus. Boendet består av två våningsplan och vi samverkar mellan våningarna. Verksamheten genomsyras av nya arbetssätt och ständiga förbättringar.

Vi söker nu en undersköterska till vårt team av erfarna undersköterskor inom demensvård. 

Arbetsbeskrivning

Vi vill att individerna som bor på Trollflöjtens vårdboende ska få hjälp och stöd med det han/hon inte klarar av själv, ha en meningsfull vardag, ha möjlighet till social samvaro och att delta i olika aktiviteter. Tillsammans med dina kollegor är du en viktig pusselbit i detta arbete.

Arbetsuppgifterna innebär personlig omvårdnad som exempelvis hjälp vid förflyttningar och dusch, serviceinsatser såsom städ och tvätt samt medicinska arbetsuppgifter. Du följer även med den boende på promenader och läkarbesök samt hjälper till vid inköp m.m. I arbetet ingår att vara kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans. Du deltar vid välkomstsamtal samt upprättar och reviderar genomförandeplaner och dokumenterar i IT-systemet Treserva. Du har kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. Det finns möjlighet för dig att få en ombudsroll, vilket innebär att du har ett särskilt ansvar för ett område som vi gemensamt kommer fram till utifrån din kunskap och dina intressen. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta då du ingår i team tillsammans med övriga kollegor på boendet. 

Det kan ibland förekomma hot- och våldsituationer, något som vi har tydligt utarbetade rutiner för.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad omvårdnadsutbildning. Du har erfarenhet av arbete från äldreomsorg och av arbete med personer med demenssjukdom. Vi ser att du har erfarenhet av BPSD och arbetssättet IBIC. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska då arbetet innebär kundkontakter och dokumentation.

Vi strävar efter att skapa en så hemlik miljö som möjligt som präglas av lugn och trygghet, därför är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och har god självinsikt och personlig mognad. Du behöver kunna möta varje individs behov genom att ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, är lugn i stressade situationer och ser möjligheter istället för hinder. Vi söker dig som har ett gott bemötande i alla situationer i ditt yrke. Det är också viktigt att du är van vid att samarbeta och även ta egna initiativ. Du måste dessutom kunna arbeta självständigt, då du under arbetspasset själv ansvarar för ett våningsplan. Att ha god kännedom om målgruppen är meriterande.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6025

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast månads- vecko- eller timlön
YrkeUndersköterska, hemtjänst och äldreboende

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som undersköterska, hemtjänst och äldreboende med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som undersköterska, hemtjänst och äldreboende hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2020-12-04.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Undersköterska till Vretalidens demensboende Solgläntan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som undersköterska, hemtjänst och äldreboende i Linköping.

2020-09-28

Mer info

Undersköterska till Vallastadens vårdboende

Linköpings kommun söker fem personer till tjänsten som undersköterska, hemtjänst och äldreboende i Linköping.

2020-12-03

Mer info

Undersköterska till Berga vårdboende

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som undersköterska, hemtjänst och äldreboende i Linköping.

2020-12-01

Mer info