Vd till Utsikt Bredband

Publiceringsdatum: 2020-10-16

Vi söker en VD som har förmågan och viljan att affärsmässigt utveckla innovativa tjänster och driva verksamheten framåt

Utsikt Bredband är en del av Tekniska verken-koncernen och vi bygger världens mest digitaliserade region. Vårt fibernät når 65 000 hushåll och företag i kommunerna Linköping, Mjölby, Katrineholm och Motala. Vi gör dagens och morgondagens digitala tjänster och intelligenta hem och smarta städer möjliga genom snabb och säker uppkoppling. Verksamheten startade 1998 och har idag en omsättning på 190 MSEK.

Vårt erbjudande

Då nuvarande vd går vidare internt inom Tekniska verken söker vi nu hans efterträdare. Som vd för Utsikt bredband har du en ledande roll när vi bygger världens mest digitaliserade region. Utsikt Bredband har en stor stabil kundkrets och ett robust fibernät. Då infrastrukturen är på plats och väl förankrad i regionen är vi redo att ta bolaget till nästa nivå.

Tekniken möjliggör allt från uppkopplade hem till självkörande bilar och allt som kommer att kräva snabb och säker uppkoppling. Därför söker vi en vd som tar ägandeskap över den spännande framtid vi går till mötes, och ser till att prioritera och genomföra. Rollen omfattar till stor del affärsutveckling och paketering av tjänster, kort sagt att göra affär av IoT och det uppkopplade samhället.

Som vd, med både resultat- och personalansvar, bidrar du till byggandet av en gemensam kultur inom organisationen och en attraktiv hälsosam hållbar arbetsmiljö. Till din hjälp har du Utsikt Bredbands cirka 50 anställda som trivs i en företagskultur med en arbetsvardag som präglas av koncernens gemensamma värdeord; drivande, positiva och trovärdiga.

Din ledningsgrupp består av 7 personer. Du ingår även i Tekniska verkens koncernledningsgrupp, där du aktivt bidrar till koncernens helhet och rapporterar direkt till koncernens vd. Tjänstens placering är Linköping.

Vem är du?

Nu söker vi dig med gedigen erfarenhet av chefskap, som brinner för det goda ledarskapet och vill fortsätta utvecklas inom området. Du är handlingskraftig och har en relevant och gedigen erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter i en föränderlig omvärld, gärna inom IT-, teknik- eller telekombranschen, med goda resultat.

Du inser att digitaliseringen bara har börjat och du vill vara med att driva och leda utvecklingen av innovativa tjänster och affärserbjudanden som ligger i framkant och kommer hela regionen till del. Att fånga nya initiativ, ta dem vidare till konkret genomförande och skapa framdrift, drivs du av. Du tänker affärsmässigt, har god numerisk förmåga och intresse för, och kunnande inom, digitala affärslösningar och teknik. Erfarenhet av utvecklingsarbete från infrastrukturbaserade produkter till tjänsteerbjudande är meriterande.

Uppdraget innebär samarbete både med koncernens olika bolag och utom koncernen, vilket kräver samarbetsförmåga och lyhördhet, samt god kommunikationsförmåga på svenska och engelska. Du är bra på att nätverka, bygga relationer och att skapa partnerskap med andra aktörer.

Du har relevant akademisk examen, civilingenjör, civilekonom eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din lämplighet för uppdraget.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta vår samarbetspartner Novare: Charlotta Cedermark, +46(0)735-23 30 04 eller charlotta.cedermark@novare.se

Då vi går igenom ansökningar löpande ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt, sista ansökningsdag är 8 november. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post med anledning av GDPR. Varmt välkommen med din ansökan!

Läs också gärna mer om hur det är att jobba i vår koncern på tekniskaverken.se/hososs

Utsikt Bredband bygger världens mest digitaliserade region.

Vi gör dagens och morgondagens digitala tjänster, intelligenta hem och smarta städer möjliga genom snabb och säker uppkoppling.

Vårt fibernät når drygt 65 000 hushåll och företag i kommunerna Linköping, Mjölby, Katrineholm och Motala. Vi vill att alla ska kunna ägna sig åt just det som gör vardagen till en bra dag, på jobbet och hemma och att alla har tillgång till ett bredband som klarar både dagens och framtidens digitala tjänster.

Om jobbet

Typ av anställningVanlig anställning
ArbetstidHeltid
OmfattningTillsvidare
LönFast och rörlig lön
YrkeVerkställande direktör

Ansökan

Novare Search & Selection AB söker en person till denna tjänst som verkställande direktör med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som verkställande direktör hos Novare Search & Selection AB skickar du in din ansökan senast 2020-11-08.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

VD-assistent till Creataurus

Creataurus Invest AB söker en person till tjänsten som vd-sekreterare i Linköping.

2020-09-10

Mer info

Biståndsbedömare till avdelningen för Vuxna

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som socialsekreterare i Linköping.

2020-06-08

Mer info

FMV söker chef till Målflygsektionen provplats Linköping

Försvarets Materielverk söker en person till tjänsten som avdelningschef, statlig i Linköping.

2020-06-01

Mer info