Postdoktor i kommunikationssystem

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Det är nu möjligt för dig att få jobb som doktorand hos Linköpings Universitet. Linköpings Universitet söker en medarbetare på heltid som vill arbeta 6 månader eller längre. Kan det vara du? Denna tjänst finns tillgänglig i Linköping som är tjänsteorten.

Linköpings Universitet söker för närvarande efter en person att anställa inom doktorand-branschen. Ta en titt på deras lediga tjänst för att se om något av dem passar just dig. Sista ansökningsdagen till jobbet som doktorand hos Linköpings Universitet är söndag den nionde juni 2024.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vi söker nu en postdoktor i kommunikationssystem vid Institutionen för Systemteknik (ISY).

Dina arbetsuppgifter

Forskningen behandlar federerad och decentraliserad, kommunikationseffektiv maskininlärning över nätverk, med tillämpningar inom trådlösa nätverk och 6G.

Som postdoktor kommer du i huvudsak bedriva forskning. Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock till högst en femtedel av arbetstiden. 

Dina kvalifikationer

För att vara behörig till anställning som postdoktor  har du avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Din examen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas.

Det är meriterande om din examen är avlagd högst tre år före sista ansökningsdag för denna anställning. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare, exempelvis vid olika typer av lagstadgade ledigheter.

Vi söker dig som har en doktorsexamen i elektro- och systemteknik eller datavetenskap, samt en stark bakgrund inom matematik och analys av algoritmer relevanta för forskningen, dokumenterad via relevanta publikationer. Mer specifikt förutsätts den sökande ha en solid bakgrund inom matematisk analys av optimerings- och maskininlärningsalgoritmer, speciellt algoritmer för federerad och distribuerad optimering.

Då verksamheten bedrivs i en internationell miljö behöver du ha goda kommunikationsfärdigheter och vara skicklig i engelska, både muntligt och skriftligt.

Din arbetsplats

Du kommer att arbeta på Avdelningen för Kommunikationssystem vid ISY. Vid Avdelningen för Kommunikationssystem bedrivs forskning inom kommunikationsteknik, statistisk signalbehandling, network science, och distribuerad AI och maskininlärning.

Ett huvudsakligt fokus i vår forskning är utvecklingen av teknikkomponenter för trådlösa 6G-nätverk. Specifika ämnen inkluderar design och optimering av distribuerad och massiv MIMO, stöd för passiva enheter, stöd för distribuerade AI- och maskininlärningsapplikationer, och implementering av signalbehandlingssystem.

Säkerhet, robusthet och energieffektivitet är viktiga aspekter av vår forskning.

Vi använder verktyg från statistisk signalbehandling, informations- och kommunikationsteori, maskininlärning, komplexa nätverk och optimering.

Om anställningen

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på två år med möjlighet till förlängning med en sammanlagd anställningstid på högst tre år. Anställningen som postdoktor är på heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Lön och förmåner

Universitetet tillämpar individuell lönesättning, lämna löneanspråk i din ansökan.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 9 juni, 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas ej.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeDoktorand
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker en person till denna tjänst som doktorand med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som doktorand hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-06-09.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Postdoktor inom experimentell infektionsmedicin

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som biomedicinare i Linköping.

2024-04-15

Mer info

Postdoktor inom Materialvetenskap och materialteknik

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som biträdande universitetslektor/biträdande högskolelektor i Linköping.

2024-05-06

Mer info

Postdoktor inom social neurovetenskap vid BKV

Linköpings Universitet söker en person till tjänsten som biomedicinare i Linköping.

2024-05-14

Mer info