Ekonomiadministratör

Publiceringsdatum: 2024-03-12

Har du övervägt att arbeta inom administration, ekonomi, juridik-branschen? En möjlighet har öppnat upp för dig att börja arbeta som ekonomiassistent hos Linköpings kommun. Om du vill arbeta heltid hos Linköpings kommun, har de just nu en tjänst tills vidare som kan passa dig.

Om du redan bor i närheten av Linköping, är det här din chans att söka ett spännande jobb Linköpings kommun söker efter fler duktiga individer som vill arbeta som ekonomiassistent. De har just nu ett ledigt jobb som ekonomiassistent som kan vara av intresse för dig. Sista ansökningsdagen till jobbet som ekonomiassistent hos Linköpings kommun är söndag den trettioförsta mars 2024.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Socialförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Socialförvaltningen ansvarar för myndighetsutövning, beställning av insatser och egen regi inom områdena individ- och familjeomsorg, LSS och socialpsykiatri. Vi säkerställer att alla invånare får det stöd som de har rätt till.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomiadministratör verkar du tillsammans med chefer i våra verksamheter och arbetsgruppen inom ekonomi för att uppnå fastställda mål med utgångspunkt i förvaltningens verksamhetsplan och internbudget. Du tar egna initiativ inom ramen för tjänsten i syfte att ge stöd till chefer och kollegor samt tar initiativ till förbättring av rutiner. Vid behov informerar du om gällande regler, rutiner och policy.

I rollen kommer du arbeta självständigt och i samverkan med ekonom/controller med att bidra till utveckling av löpande ekonomiuppföljning, redovisning och andra förekommande uppgifter. Du deltar i bokslut och budgetarbete och sammanställer underlag från olika system och genomför analysarbete utifrån det, samt arbetar löpande med uppföljning och redovisning.

Det ingår i dina arbetsuppgifter att utbilda och stödja inom ekonomiadministration, inköp och redovisning. Vi ser också att du aktivt deltar i förvaltningens utvecklingsarbete inom ekonomiprocesser och digitalisering. 

Din arbetsplats

Som ekonomiadministratör kommer du arbeta centralt i Linköping inom Socialförvaltningen. I arbetet ingår att samverka med administratörer i verksamheterna, andra ekonomiadministratörer, chefer och ekonomer. Du kommer att tillhöra en övergripande arbetsgrupp som är placerad inom ekonomi och controlling.

Vår förvaltning är inne i en spännande förändringsprocess i samband med bildandet av den nya Socialförvaltningen. Du kommer ha möjlighet att påverka och utveckla din roll och arbetssätten inom ekonomiadministration. Till en början kommer du arbeta mot avdelningarna Råd & Stöd och LSS Funktionsstöd. 

Arbetstiden för tjänsten är förlagd 8-17 med flextidsavtal.

Du som söker

Vi söker dig som har en godkänd och avslutad gymnasieutbildning med inriktning ekonomi eller administration. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom redovisningsekonomi, administration alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För tjänsten behöver du ha kunskap om redovisning och ekonomistyrning.

För att ha goda förutsättningar hos oss behöver du ha tidigare arbetat med bokföring i ekonomisystem och Excel/Google Kalkyl. Det är meriterande om du har arbetat i datorsystemen Unit4 och Qlik Sense. I arbetet kommer du att arbeta med flera kontaktytor och i digitala system, och du behöver därmed kunna svenska i både tal och skrift samt vara en god systemanvändare. 

Vi söker dig som är problemlösande och har en god analysförmåga. Vidare är du noggrann och kvalitetsmedveten och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra människor och kan fokusera på rätt saker i stressiga situationer. Du behöver även ha god förståelse för hur individen tar till sig kunskap och kan förmedla ditt budskap på ett pedagogiskt sätt till mottagaren. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12702

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeEkonomiassistent
YrkesområdeAdministration, ekonomi, juridik

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som ekonomiassistent med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som ekonomiassistent hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-03-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Ingenjörer till vårt nyöppnade kontor i Linköping

Conmore Ingenjörsbyrå AB söker en person till tjänsten som civilingenjör, konstruktion, elektronik i Linköping.

2023-11-10

Mer info

Quality & Test Engineer till Wematter

A Hub AB söker en person till tjänsten som kvalitetsingenjör, maskin/kvalitetstekniker, maskin i Linköping.

2023-11-13

Mer info

Linuxtekniker till Saab

Xamera AB söker en person till tjänsten som systemadministratör i Linköping.

2023-11-13

Mer info