Ekonomichef till statlig myndighet i Norrköping!

Publiceringsdatum: 2024-04-15

Letar du efter ett jobb inom chefer och verksamhetsledare? Vill du ta steget att arbeta som ekonomichef hos Poolia Sverige AB? Nu har du möjligheten. Sök nu om du är intresserad av att arbeta heltid hos Poolia Sverige AB under 6 månader eller längre. De letar just nu efter nya medarbetare.

Att bo i närheten av Linköping kan vara en fördel för denna position, så om du redan bor i området bör du överväga att söka jobbet. Poolia Sverige AB söker för närvarande efter ambitiösa individer som vill utvecklas i rollen som ekonomichef. Kolla in deras ledig tjänst och se om du har vad som krävs för att bli en del av deras team. Söker du efter en spännande karriär som ekonomichef? Sök jobbet hos Poolia Sverige AB senast måndag den tjugoandra april 2024 och bli en del av deras team.


Jobbannons

Vi söker dig som är redo att axla rollen som enhetschef inom en statlig myndighet. Har du tidigare haft ansvar över ekonomistyrning och redovisning på chefsnivå? Kanske är det då dig vi söker! Detta är ett konsultuppdrag med start i juni 2024, och det sträcker sig 6 månader framåt, med chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som ekonomichef kommer du att utföra arbetsuppgifter såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning samt rapportering av ekonomiska transaktioner. Du kommer ha ytterst ansvar över den ekonomiska redovisningen för myndigheten.

Enheten ekonomi sammanhåller verksamhetens planering och budgetering. Som en del av det teamet kommer du därför att stötta verksamhetens planering, ge vägledning i ekonomiska frågor samt bistå med kalkyler och andra underlag som krävs för styrning, prognos, analys och rapportering av ekonomiska transaktioner. Du kommer att tillhöra ett team på ca. 20 personer där ni tillsammans arbetar för att uppnå de uppsatta målen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

  • Leverera fakturering, leverantörs- och kundreskontra, löpande redovisning samt bokslut.
  • Identifiera nya och ändrade lagkrav inom ansvarsområdet och vid behov ta fram förslag på interna styrande dokument samt ansvara för uppdatering av dessa.
  • Inom ramen för befintliga resurser omhänderta övriga uppdrag från koncernfunktionen.
  • Delta i ledningsgruppens gemensamma tjänster.
  • Rapportera till direktör och övriga medarbetare inom teamet.

Vem är du?

Krav

  • Flerårig erfarenhet som chef inom ekonomi (controllerchef, ekonomichef, redovisningschef, CFO) samt har haft verksamhets-, budget- och personalansvar.
  • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller likvärdig arbetslivserfarenhet.
  • Minst 5-10 års aktuell erfarenhet inom ekonomi.

Meriterande.

  • Tidigare arbetslivserfarenhet från statlig eller offentligt reglerad verksamhet eller annan stor organisation.
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
  • Erfarenhet av att leda en större arbetsgrupp (ca 20 personer) i rollen som chef.
  • Erfarenhet av att eda en arbetsgrupp som har olika yrkesroller, såsom exempelvis controller och redovisningsekonomer eller motsvarande.
  • Erfarenhet av att bedriva verksamhetsutveckling gällande ekonomimodell och ekonomisystem.
  • Erfarenhet av ekonomiarbete och chefskap inom statlig myndighet.

Som person är du flexibel, strukturerad och har en god samarbetsförmåga. Du är målfokuserad och en person som gärna tar initiativ till att förbättra samt effektivisera arbetssätt. Att vara kommunikativ och lösningsorienterad är egenskaper som eftersökes för tjänsten.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnPoolia Sverige AB
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer5564267655
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeEkonomichef
YrkesområdeChefer och verksamhetsledare

Ansökan

Poolia Sverige AB söker en person till denna tjänst som ekonomichef med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som ekonomichef hos Poolia Sverige AB skickar du in din ansökan senast 2024-04-22.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Ekonomichef till Luftfartsverket

Adecco Sweden AB söker en person till tjänsten som ekonomichef i Linköping.

2024-04-16

Mer info

CFO till DOSPACE

A Hub AB söker en person till tjänsten som ekonomichef i Linköping.

2024-03-22

Mer info

Studentinformatör till Vision i Linköping/Norrköping!

Academic Work Sweden AB söker en person till tjänsten som informatör/kommunikatör i Linköping.

2024-04-25

Mer info