Förskollärare till Sturefors/Bestorp/Brokind förskolor

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Vill du arbeta inom pedagogik-branschen? Vill du ta steget att arbeta som förskollärare hos Linköpings kommun? Nu har du möjligheten. Linköpings kommun behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för tills vidare, ta en titt på denna jobbannons.

Denna tjänst finns tillgänglig i Linköping som är tjänsteorten. Företaget Linköpings kommun erbjuder just nu spännande karriärmöjligheter. Om du vill jobba som förskollärare har de nu ett ledigt jobb - kolla in annonsen för att se om du har rätt erfarenhet. Har du vad som krävs för att arbeta som förskollärare hos Linköpings kommun? Ansök innan måndag den tjugosjunde maj 2024 och ta reda på det!


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten för dig som förskollärare är att ha det övergripande pedagogiska ansvaret i förskolan. Du förväntas leda och fördela det pedagogiska arbetet i arbetslaget samtidigt som du bidrar till att skapa kollegialt lärande. Arbetslaget ska tillsammans arbeta med att planera, undervisa, dokumentera och utvärdera verksamhetens innehåll utifrån förskolans läroplan och andra styrdokument. 

Som förskollärare främjar du varje barns utveckling och lärande utifrån deras intressen, erfarenheter och behov. Du skapar nyfikenhet och lust att lära, både vid planerade aktiviteter och spontana tillfällen. 

I din roll förekommer ett nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt eventuella kontakter med andra aktörer kring barnet.

Din arbetsplats

Förskolorna i område Sturefors, Bestorp och Brokind ligger nära naturen och våra ledord är Engagemang, kompetens och arbetsglädje. Visionen för alla förskolor i Linköpings kommun är "Vi får varje barn att lyckas!”.

Lingonvägen är en förskola i ett enplanshus med en basenhet och två avdelningar belägen i Sturefors.

Som förskollärare i området kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas. Här arbetar engagerade och stolta pedagoger med erfarenhet och kompetens. Fokusområde är språkutveckling och ett gemensamt tema är djur och natur. Vi arbetar i mindre barngrupper och vårt mål är att alla barn ska uppleva en rolig, trygg och lärorik förskolemiljö.

I förskoleområdet har vi tillgång till specialpedagog, förste förskollärare, hälsoinspiratörer, IKT-ansvarig.  Vi satsar på att utveckla förskolans lärmiljöer för att skapa en mer lustfylld och lärande miljö. 

Vi erbjuder även regelbunden stimulerande fortbildning och kompetensutveckling.

Du som söker

I första hand söker vi dig som har förskollärarlegitimation. I andra hand söker vi dig med examensbevis från en förskollärarutbildning. Alternativt är du i slutet av din utbildning till förskollärare.

Det är ett krav att du som söker har erfarenhet av att jobba med barn i läroplansstyrd förskola via praktik, som anställd eller ideellt. Det är meriterande om du har jobbat minst ett år i läroplansstyrd förskola där du jobbat med årshjulet.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare skapar du goda relationer och samarbetar väl med barn, kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du leder arbetet med både barn och kollegor genom motivation, engagemang och delaktighet. Rollen innebär också att du tillsammans med dina kollegor ska arbeta med gällande mål och kvalitetsstandard för förskolan.

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12782

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Du som har en utfärdad förskollärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad förskollärare men ännu inte har ansökt om förskollärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till förskollärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeFörskollärare
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som förskollärare med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som förskollärare hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-05-27.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Förskollärare till Berga/Ekkällan förskolor

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som förskollärare i Linköping.

2024-05-13

Mer info

Sushikock sökes till SushiMe

Good Luck Valla Sushi AB söker en person till tjänsten som specialkock i Linköping.

2024-05-14

Mer info

Datahanterare till Saab Aeronautics!

Xamera AB söker en person till tjänsten som databasdesigner i Linköping.

2023-12-22

Mer info