Lärare i fritidshem åk 4-6 till Rosendalsskolan

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Skulle du vilja jobba inom pedagogik? Letar du efter en chans att arbeta som grundlärare, fritidshem på Linköpings kommun? Nu är det möjligt. Detta är ett jobb på heltid där Linköpings kommun letar efter någon under tills vidare.

För detta jobb är Linköping den angivna tjänsteorten. Linköpings kommun har just nu en ledig tjänst som grundlärare, fritidshem. Om du vill ta din karriär till nästa nivå, ta en titt på deras jobbannons och se om jobbet passar dig! Du har fortfarande tid att söka jobbet som grundlärare, fritidshem hos Linköpings kommun om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är tisdag den tjugoåttonde maj 2024.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Utbildningsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vi arbetar för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet, från förskola till vuxenutbildning, som ger Linköpingsborna de bästa förutsättningarna att växa, utveckla sina kunskaper och nå sin fulla potential.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten för dig som lärare i fritidshem är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor.

Som lärare i fritidshem ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även fritidshemmets och skolans verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Inom denna tjänst kommer du att arbeta i fritidshemmet och i skolan. Tiden som förläggs i skolan kommer du att undervisa i musik i årskurs 4-6. Du arbetar 40 timmar per vecka och arbetstiden kan variera mellan 06.00-18.15.

Din arbetsplats

Rosendalsskolan är en skola med cirka 350 elever i årskurs F-6. Rosendalsskolans fritidshem för årskurs F-6 består av fem avdelningar samt en öppen fritidshemsverksamhet för elever i åk 4-6. Hos oss kommer du att vara en av totalt 75 medarbetare som samverkar för att skapa de bästa skoldagarna för våra elever.

Vi är ett engagerat kollegium som arbetar med elevens bästa i fokus och för varje elevs optimala och maximala utveckling. Vår vision är "En skola där alla får lyckas och lära sig nya saker. Där alla blir positivt uppmärksammade och där alla känner stolthet, stöd och framtidstro".

Rosendalsskolan som arbetsplats präglas av kreativitet, dynamik och glädje. Hos oss trivs du som gillar variation i arbetet, ser styrkan i den mångkulturella kontexten och som vill arbeta nära elever och kollegor för att verka hälsofrämjande och utvecklande.

Du som söker

I första hand söker vi dig som har lärarlegitimation med behörighet i fritidshem. I andra hand söker vi dig med examensbevis eller slutförd utbildning till lärare i fritidshem. Alternativt är du i slutet av din utbildning till lärare i fritidshem. Det är meriterande om du har behörighet att undervisa i musik och/eller fler ämnen, utifrån verksamhetens behov.

Det är ett krav att du har erfarenhet som lärare i läroplansstyrt fritidshem, via praktik eller som anställd. Det är meriterande om du har jobbat som lärare i fritidshem under minst ett läsår. 

I din roll som lärare i fritidshem har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling. Du ansvarar för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i fritidshem är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande samt dokumenterar det. Du samarbetar väl med kollegor, vårdnadshavare och andra kontakter i samhället som förekommer i din yrkesroll.

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: 2024-08-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste lärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller visstidsanställning.

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12955

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg eller examensbevis. Är du under utbildning till lärare, bifoga nationellt resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeGrundlärare, fritidshem
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som grundlärare, fritidshem med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som grundlärare, fritidshem hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-05-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Lärare i fritidshem åk F-3 till Rosendalsskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som grundlärare, fritidshem i Linköping.

2024-05-14

Mer info

Lärare åk 2-6 Trä, - och metallslöjd till Rosendalsskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som grundlärare, 4-6 i Linköping.

2024-05-08

Mer info

Musiklärare åk 4-6 till Änggårdsskolan

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som grundlärare, 4-6 i Linköping.

2024-05-15

Mer info