Amanuenser i nationalekonomi

Publiceringsdatum: 2024-04-02

Söker du efter ett jobb inom pedagogik-sektorn? Här är din möjlighet att bli en del av teamet hos Linköpings Universitet genom att arbeta som lärarassistent. Detta är ett jobb på deltid där Linköpings Universitet letar efter någon under 6 månader eller längre.

För detta jobb är Linköping den angivna tjänsteorten. Om du letar efter en spännande karriär inom lärarassistent-branschen, har Linköpings Universitet just nu åtta lediga jobb som kan vara av intresse. Sök jobbet som lärarassistent hos Linköpings Universitet och ta chansen att ta din karriär till nästa nivå. Ansök senast tisdag den trettionde april 2024.


Jobbannons

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!

Om jobbet

Vi söker 4-8 timavlönade amanuenser, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvariga lärare i kurser i nationalekonomi. Arbetsuppgifterna kan innebära lektionsundervisning, handledning vid räknestugor, seminarieledning och tentamensrättning på grundläggande kurser i mikroekonomi, makroekonomi, finansiell ekonomi och ekonometri. Arbetsuppgifterna kan också omfatta enklare form av administration samt medverkan i forskningsprojekt.

Om dig

För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå.

Amanuensanställningen är direkt kopplad till de grundläggande kurser i nationalekonomi som ges av Avdelningen för nationalekonomi vid Linköpings universitet. Amanuensanställningen är också kopplad till de forskningsprojekt som bedrivs vid avdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du ska vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och intresserad av ämnesområdet.

Ett krav för att kunna erhålla anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerat nationalekonomi på grundnivå om minst 60hp eller att du påbörjat dina studier på avancerad nivå. Det är vidare ett krav att du läst de kurser, eller motsvarande, som du ska vara med och assistera kursansvarig i. Det är meriterande om du studerar vid Linköpings universitet. Det är också meriterande om du studerar på avancerad nivå. Det är särskilt meriterande om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med juni 2025.

Din arbetsplats

Inom Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) bedrivs utbildning och forskning inom ett brett spektrum av områden, från ekonomi och management till design och teknik. Vi är en av universitetets största institutioner och vår integrerade utbildning och forskning stödjer varandras utveckling. Vårt mål är att vara en institution som uppmuntrar förnyelse, utveckling och innovation. Hos oss finns tydliga kopplingar till företag och organisationer, något som bidrar till studenternas anställningsbarhet och forskningens tillämpning.

Avdelningen för nationalekonomi finns vid IEI och hör till den Filosofiska fakulteten. Vid avdelningen finns ett stort grundutbildningsuppdrag som bl.a. omfattar undervisning vid Civilekonomprogrammet, Internationella civilekonomprogrammet, Masterprogrammet i nationalekonomi, Politices kandidatprogrammet, Lärarprogrammet, Affärsjuridiska programmet samt fristående kurser.

Om anställningen

En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.

Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse.

Lön och förmåner

Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad.

Läs mer om förmåner för anställda här.

Fackliga kontaktpersoner

Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 30 april 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Om jobbet

Antal tjänster8
ArbetstidDeltid
FöretagsnamnLinköpings Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003096
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeLärarassistent
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Linköpings Universitet söker åtta personer till denna tjänst som lärarassistent med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som lärarassistent hos Linköpings Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-04-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Amanuenser i nationalekonomi för läsåret 24/25

Linköpings Universitet söker tre personer till tjänsten som lärarassistent i Linköping.

2024-04-17

Mer info

Amanuenser i Produktionsekonomi (kurs TPPE17)

Linköpings Universitet söker tre personer till tjänsten som lärarassistent i Linköping.

2024-03-05

Mer info

Amanuenser i industriell ekonomi

Linköpings Universitet söker femton personer till tjänsten som lärarassistent i Linköping.

2024-03-25

Mer info