Stödassistent till Ullstämmavägens gruppbostad

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Är du intresserad av att jobba inom yrken med social inriktning? Linköpings kommun är på jakt efter en skicklig stödassistent och du kan vara rätt person för jobbet. Linköpings kommun söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst tills vidare. Kolla in deras jobbannons för mer information.

Denna position är tillgänglig i Linköping. Linköpings kommun behöver fler anställda som stödjer arbetet inom stödassistent. Kolla in deras lediga tjänst för att se om du har vad som krävs. Låt Linköpings kommun hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som stödassistent! Ansök seast tisdag den tjugoåttonde maj 2024.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Vill du bidra till meningsfulla dagar och stötta andra till ett självständigt liv? Då kan du vara den vi söker till Ullstämmavägens gruppbostad! 

Att arbeta som stödassistent hos oss innebär att ge stöd i personlig omvårdnad, vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga, relationer såväl som att skapa delaktighet. Yrket handlar om att bidra till att brukarnas egna resurser frigörs och utvecklas. I ditt arbete ingår alla uppgifter som kan förekomma i ett hem, habilitering, medicinhantering, dokumentation med mera. Hos oss arbetar vi med metoder som lågaffektivt bemötande, AKK (Alternativ kompletterande kommunikation) och TSS (Tecken Som Stöd). 

Idag arbetar vi aktivt med utveckling och att hitta nya arbetssätt och metoder som även du kommer att få vara med att ta del av. På sikt kommer en till brukare att flytta in hos oss med utmanande beteende, och vi kommer allteftersom hitta nya arbetssätt och lösningar för att vardagen ska fungera.  

Din arbetsplats

Nu söker vi på Ullstämmavägen 5 en ny kollega som vill bli en del av vårt gäng. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tjänstgöringsgrad på 100%. Din arbetstid kommer vara förlagd till dag, kväll och helg. 

LSS Funktionsstöd inom Socialförvaltningen erbjuder på omsorgsnämndens uppdrag verksamheter enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. LSS Funktionsstöd ansvarar för grupp- och servicebostäder, personlig assistans, korttidsavlösning, kultur- och fritidsverksamhet samt anhörigvård. Vi har även sjuksköterskor som är inriktade mot kommunens samtliga LSS-boenden. Genom våra cirka 600 medarbetare erbjuder vi verksamhet med god kvalitet där vi utgår från vår gemensamma värdegrund vilket tillförsäkrar goda levnadsvillkor för de vi är till för.

Arbetsplatsen är ett stort hus i stadsdelen Ullstämma som har en stor och fin uteplats med närhet till ett promenadstråk. Hos oss bor det fem personer som har både intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det är fyra som är under 25 år som är mycket aktiva, och en som är lite äldre där det är lite mer fokus på omvårdnad. På helgerna brukar vi hitta på aktiviteter såsom bowling eller andra fritidsaktiviteter. 

Arbetsgruppen är varierad med en stödpedagog och tio stödassistenter/vårdare. 

Du som söker

Vi söker dig som har gått vård och omsorgsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig samt har erfarenhet av stöd, vård och omsorg. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och/eller utmanande beteende ses det som meriterande. Det är även önskvärt att du har kunskap inom AKK (Alternativ Kompletterande Kommunikation) och TSS (Tecken Som Stöd). 

Arbetet innefattar mycket kontakter och dokumentation, vilket innebär att vi det är ett krav att du kan kommunicera muntligt och skriftligt på det svenska språket samt dokumentera i digitala system.

Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt och har förmåga att anpassa sitt sätt att kommunicera. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga och kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta ansvarig HR-konsult eller chef, så hjälper de dig att registrera din ansökan.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 12700

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeStödassistent
YrkesområdeYrken med social inriktning

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som stödassistent med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som stödassistent hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-05-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Stödassistent till Ullstämmavägens gruppbostad

Linköpings kommun söker två personer till tjänsten som stödassistent i Linköping.

2024-05-15

Mer info

Stödassistent till ett nyöppnat LSSboende i Vikingstad

Attendo Sverige AB söker en person till tjänsten som stödassistent i Linköping.

2024-03-20

Mer info

Stödassistent - Bli en del av oss!

Attendo Sverige AB söker en person till tjänsten som stödassistent i Linköping.

2024-03-05

Mer info