Undersköterska inom demensvård

Publiceringsdatum: 2024-05-14

Är du intresserad av att jobba inom hälso- och sjukvård? Linköpings kommun söker just nu efter en undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering och du kan vara den de letar efter. Linköpings kommun söker för närvarande efter personal på heltid för en tjänst tills vidare. Kolla in deras jobbannons för mer information.

Denna tjänst finns tillgänglig i Linköping som är tjänsteorten. Linköpings kommun har just nu ett ledigt jobb som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering. Du har fortfarande tid att söka jobbet som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering hos Linköpings kommun om du sickar in din ansökan senast sista ansökningsdag som är tisdag den tjugoåttonde maj 2024.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Är du en person med erfarenhet av demensvård och som drivs av att ge vård, stöd och omsorg utifrån individuella behov? Då kan tjänsten som undersköterska till Ekhults vårdboende vara något för dig! 

Vår målsättning är att de som bor på Ekhults vårdboende ska få den hjälp och det stöd de behöver för att klara sin dagliga livsföring och att vi tillsammans skapar en meningsfull vardag. Det finns även möjlighet till social samvaro med andra, eller om man vill, enskilda aktiviteter för den som bor här. Som medarbetare hos oss är du en viktig del av att göra detta möjligt. Tillsammans med våra kollegor skapar vi bra dagar tillsammans.

I arbetet ingår omvårdnadsarbetet vilket innefattar exempelvis hjälp vid förflyttningar, personlig hygien, olika serviceinsatser samt medicinska arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån den nationella värdegrunden och ett salutogent förhållningssätt, att se till det friska och locka fram personens egna förmågor. Då de boende är demenssjuka behöver du kunna möta varje individ där de är i stunden. 

I arbetet ingår också att du är kontaktperson för ett antal individer vilket innebär att ni planerar stödet och hjälpen tillsammans. Du deltar vid välkomstsamtal samt upprättar och reviderar genomförandeplaner och dokumenterar i systemet Treserva. Du har kontakt med anhöriga och andra samverkansparter. Det finns även möjlighet för dig att få en ombudsroll, vilket innebär att du har ett särskilt ansvar för ett område som vi gemensamt kommer fram till utifrån din kunskap och dina intressen. Arbetstiden är förlagd dag, kväll och helg. 

Din arbetsplats

Boendet ligger i natursköna Ljung, cirka 2,5 mil utanför Linköping och några kilometer utanför Ljungsbro. Till Ekhults vårdboende behöver du ha tillgång till B-körkort och egen bil, då det inte finns några bussförbindelserna till boendet.

Ekhults vårdboende ligger fint beläget med utsikt över en sjö och omgiven av vacker natur. Det finns även ett tillhörande orangeri som nyttjas. Utomhusaktiviteter är därmed en viktig del i arbetet på Ekhult. Vårdboendet har inriktning demens med 20 lägenheter fördelade på två plan. Det finns även gemensamhetsutrymme i form av vardagsrum och kök där boende och personal kan träffas, umgås och ha sociala aktiviteter tillsammans. 

Ekhult var det första vårdboendet inom kommunen att införa BEATA, ett trygghetsskapande larmsystem som bygger på kameror som märker om den boende avviker från sitt normala rörelsemönster. Detta har bidragit till ökad integritet för individen då det minskat antal tillsyner som exempelvis kan störa sömnen eftersom vissa tillsyner kan göras i mobilen. Smartphones är därmed en integrerad del i vårt arbetssätt för att stärka tryggheten för alla våra boende. 

Du som söker

Du som söker ska ha en godkänd svensk utbildning från vård- och omsorgsprogrammet med yrkesbevis från Socialstyrelsen. Du ska även ha erfarenhet av arbete inom stöd, vård och omsorg samt inom demensvård. För att ha goda förutsättningar behöver du ha erfarenhet och kännedom om arbetssättet salutogent förhållningssätt. Det är meriterande om du har kunskap om lågaffektivt bemötande. 

Arbetet inom äldreomsorgen innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att vi har ett krav på att du kan kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Du har förmåga att använda digitala verktyg i ditt arbete och det är meriterande om du har erfarenhet av att dokumentera i journalsystem. 

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Övrig information

Tillträde: 2024-08-03 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 80 % 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 13078

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeUndersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker en person till denna tjänst som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-05-28.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Undersköterska inom demensvård

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering i Linköping.

2024-05-21

Mer info

Sommarjobb och timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Linköpings kommun söker personer till tjänsten som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering i Linköping.

2023-11-27

Mer info

Sommarjobb och timvikariat inom äldreomsorg

Linköpings kommun söker personer till tjänsten som undersköterska, hemtjänst, äldreboende och habilitering i Linköping.

2023-12-08

Mer info