Timvikariat inom stöd, vård och omsorg

Publiceringsdatum: 2024-07-09

Vill du arbeta inom hälso- och sjukvård-branschen? Ett spännande jobb som vårdbiträde hos Linköpings kommun väntar på dig - varför inte söka idag? Detta är ett jobb på deltid där Linköpings kommun letar efter någon under 11 dagar upp till 3 månader.

Denna tjänst finns tillgänglig i Linköping som är tjänsteorten. Om du tycker att det låter intressant att börja jobba hos Linköpings kommun i rollen som vårdbiträde så har de just nu lediga tjänster som skulle kunna vara en perfekt match för dig! Låt Linköpings kommun hjälpa dig att uppnå dina karriärmål som vårdbiträde! Ansök seast lördag den trettioförsta augusti 2024.


Jobbannons

Tjänsten är placerad inom Vård- och omsorgsförvaltningen som är en av åtta förvaltningar i Linköpings kommun. Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för kommunens äldreomsorg, hälso- och sjukvård, myndighetsutövning, beställning av insatser samt bedriver vård och omsorg i egen regi. Vi arbetar kvalitetsmedvetet och professionellt för att göra varje dag så bra som möjligt för Linköpingsbor som behöver oss.Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Är du engagerad i att ge vård och stöd till dem som behöver det som mest? Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där din närvaro är ovärderlig.

Hos oss får du ett varierande arbete i någon av våra verksamheter inom äldreomsorg, LSS och socialpsykiatrin. Du kommer bidra till att skapa bra dagar tillsammans för de medborgare i behov av stöd eller hjälp. Ingen dag är den andra lik. I huvudsak består arbetet av att erbjuda och motivera till olika aktiviteter, social gemenskap och en meningsfull sysselsättning. I ditt arbete ingår att följa med på promenader och ordna fritidsaktiviteter. Målet är att bidra till ett så självständigt liv som möjligt.  

Du kommer att utföra och stötta vid vardagssysslor såsom att diska, tvätta, laga enklare mat, städa och utföra enklare ärenden. Du kommer även hjälpa till med personlig omvårdnad, vilket innebär att stötta vid på- och avklädning, duschning och toalettbesök. Du blir introducerad till verksamheten och till arbetsuppgifterna genom att gå bredvid ordinarie personal under ett antal introduktionspass samt genomföra en digital introduktionsutbildning. Efter genomförd utbildning i medicindelegering ingår även att ge färdigpackad medicin.

Som timvikarie har du möjlighet att arbeta dagtid, kvällstid, helger, vaken natt och sovande jour. Du lägger själv in din tillgängliga arbetstid i din personliga kalender i vårt bokningssystem och blir bokad utifrån verksamhetens behov. Vi önskar att du som vikarie har möjlighet att jobba kontinuerligt för att skapa och bibehålla relation till verksamheten. 

Din arbetsplats

Vi har över 100 olika verksamheter och är drygt 2500 medarbetare som dagligen förbättrar och underlättar vardagen för våra medborgare. Var vill du bidra och samtidigt samla lärorik erfarenhet?

Inom Äldreomsorg arbetar vi med att stötta och vårda äldre individer. Du fungerar som en hjälp för den enskilde i vardagen, där syftet är att stödja personens individuella förmågor. Du arbetar på något av våra vårdboenden, korttidsboenden, inom hemtjänsten eller på dagverksamheter.

Inom LSS Funktionsstöd stöttar vi barn eller vuxna som har intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd, förvärvade hjärnskador eller andra omfattande funktionshinder. Vi erbjuder arbete på bland annat gruppbostad, servicebostad, korttidshem för barn eller vuxna, fritidshem för barn/ungdomar med LSS-beslut och inom personlig assistans, ledsagar- och avlösarservice. 

Inom socialpsykiatrin erbjuder vi arbete på våra stödboenden, träningsboenden och inom boendestöd. Vi har även stödboenden och HVB-hem för unga. Vi stöttar både äldre och unga vuxna med psykiska eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruk och social problematik. 

Du som söker

Vi söker dig som lägst har en påbörjad eller slutförd svensk gymnasieutbildning alternativt avslutad och godkänd SFI C. För att arbeta inom socialpsykiatrin/HVB-hem behöver du som lägst ha en slutförd och godkänd svensk gymnasial vård- och omsorgsutbildning alternativt slutförd och godkänd svensk gymnasieutbildning i kombination med minst ett (1) års vårderfarenhet.

För att arbeta hos oss behöver du vara minst 18 år med hänsyn till de uppgifter som ingår i arbetet. Du behöver även kunna utföra personlig omvårdnad av alla brukare. 

Det är meriterande om din utbildning är inom barn- och fritid eller vård- och omsorg. Alternativt en YH-eller universitetsutbildning inom beteendevetenskap, pedagogik, psykologi, socionom, arbetsterapeut, sjuksköterska, läkare, logoped eller fysioterapeut. Det är även meriterande med tidigare erfarenhet från arbetslivet i form av praktik eller betalt arbete. 

Arbetet innefattar mycket kundkontakter och dokumentation, vilket innebär att det är krav på att du har en god förmåga att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i det svenska språket. Vi vill att du har god datorvana då arbetet till viss del innebär digital dokumentation.

I vissa verksamheter krävs det att du kan cykla och andra verksamheter kräver att du har körkort. För vissa verksamheter kan det även vara fördelaktigt att ha tillgång till egen bil.

Som person är du självgående och tar ansvar för dina uppgifter och driver ditt arbete framåt. Du arbetar även bra tillsammans med andra människor och lyssnar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är också viktigt att du har en empatisk förmåga som innebär att du kan sätta dig in i andras perspektiv och situation. 

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

När du söker en tjänst i Linköpings kommun registrerar du din ansökan genom inloggning via e-legitimation (såsom BankID eller FrejaID) istället för e-postadress. Saknar du e-legitimation? Vänligen kontakta leanlinkjobb@linkoping.se för att få hjälp. 

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 

Sysselsättningsgrad: Varierande

Ref. nr: 13351

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Om jobbet

Antal tjänster250
ArbetstidDeltid
FöretagsnamnLinköpings kommun
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning11 dagar - upp till 3 månader
Organisationsnummer2120000449
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeVårdbiträde
YrkesområdeHälso- och sjukvård

Ansökan

Linköpings kommun söker personer till denna tjänst som vårdbiträde med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som vårdbiträde hos Linköpings kommun skickar du in din ansökan senast 2024-08-31.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Sjuksköterska natt inom kommunal hälso- och sjukvård

Linköpings kommun söker en person till tjänsten som sjuksköterska, geriatrik/sjuksköterska, äldreomsorg och äldrevård i Linköping.

2024-07-02

Mer info

Verksamhetschef till Active Omsorg HVB i Linköping

Attendo TO TOPCO AB söker en person till tjänsten som enhetschef inom social omsorg/föreståndare inom social omsorg i Linköping.

2024-07-08

Mer info

Verksamhetschef till Active Omsorg HVB i Linköping

Meet a Group international AB söker en person till tjänsten som enhetschef inom social omsorg/föreståndare inom social omsorg i Linköping.

2024-07-09

Mer info