Verkstadstekniker

Publiceringsdatum: 2024-02-12

Skulle du vilja jobba inom industriell tillverkning? Nu har du chansen att börja jobba som verkstadsmekaniker/verkstadstekniker hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi. Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker efter en ny anställd på heltid under tills vidare som är redo att ta sin karriär till nästa nivå.

För detta jobb är Linköping den angivna tjänsteorten. Om du är intresserad av en karriär inom verkstadsmekaniker/verkstadstekniker, ta en titt på den lediga tjänsten som Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi erbjuder för att se om det är en matchning. Här är chansen att bli en del av Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi och jobba som verkstadsmekaniker/verkstadstekniker! Ansök senast söndag den tjugofemte februari 2024.


Jobbannons

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 1200 anställda, varav drygt 900 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

FOI-PERS-2024-87

Är du en drivande verkstadstekniker med ett brinnande intresse för tekniska produkter och tjänster? Vill du arbeta på ett innovativt forskningsinstitut med att hjälpa och förse verksamheten med din kompetens? Vi erbjuder ett arbetsliv i balans, en utvecklande arbetsmiljö och ett samhällsviktigt arbete! 

Om tjänsten: 

Som verkstadstekniker arbetar du med att tillsammans med forskningsverksamheten utveckla provutrustningar och prototyper av allehanda slag. Det kan t.ex. handla om utrustningar avsedda för laboratoriebruk eller utrustning till markbundna, marina eller flygburna försök. I den finmekaniska experimentverkstaden finns en mångskiftande verksamhet som spänner från maskinbearbetning, (svarvning/fräsning, borrning), konstruktionsarbete i programmet Alibre Design, 3D-printning, svetsning och bänkarbete.

Du kommer att arbeta med flera olika maskintyper som vanligtvis förekommer på en mekanisk verkstad. Vi använder Gibbs Cam program till våra styrda maskiner. Under arbetets gång har du tät kontakt med projektledare/beställare. Vårt arbete innefattar även framtagning av ritnings- och konstruktionsunderlag inför tillverkning, och framtagning av ritningsunderlag och layout inför printing av detaljer i våra 3D-printrar. Plåtarbete förekommer till viss del samt även en mindre del svetsning. Vi medverkar även till viss del vid fältförsök.

Om enheten:

FOI finns på fyra platser: Stockholm, Umeå, Grindsjön och Linköping. Du kommer att ingå i enheten Telekrig mot radarsystem som tillhör avdelningen  Telekrig. Enhetens huvudverksamhet består av forskning och teknikutveckling inom störning och signalspaning radar. Enheten fungerar även som expertstöd samt utför mätningar och utvärdering av radarmotmedel.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Vi söker dig som har:

Gymnasial utbildning inom verkstadsteknik, samt några års erfarenhet av liknande arbete.

Kunskaper och erfarenhet av att sköta skärande manuella samt CNC-styrda maskiner

Ett tekniskt intresse

Erfarenhet av Office-paketet, olika program för styrning av 3D-printning och framtagning av CAD-modeller och liknade

B-körkort, för att kunna transportera sig till och från försöksplatserna.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Kunskaper och erfarenhet av svetsning är meriterande.

Arbetet kräver hög grad av servicekänsla och du bör vara inställd på att ha mångskiftande och varierande arbetsuppgifter med direkta kundkontakter internt inom FOI. Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga, initiativförmåga samt att tillsammans med kollegor och uppdragsgivare kunna lösa konstruktionsproblem. Du är noggrann och har god precisionsförmåga. Du bör också ha viss vana av MS Office-paketet. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vad erbjuder vi dig? 

FOI erbjuder en unik arbetsplats, där du får möjlighet att arbeta med det som är viktigt för både totalförsvaret och hela samhället. FOI är en statlig myndighet under Försvarsdepartementet och är ett av Europas ledande forskningsinstitut inom försvar och säkerhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss:  https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld? 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 25 februari 2024!

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mathias Wilow. Fackliga företrädare är Ulf Sterner (Saco-S) och Johan Widén (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Erbjudanden från rekryteringsföretag undanbedes.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnTotalförsvarets Forskningsinstitut, Foi
LönFast månads- vecko- eller timlön
OmfattningTills vidare
Organisationsnummer2021005182
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeVerkstadsmekaniker/Verkstadstekniker
YrkesområdeIndustriell tillverkning

Ansökan

Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi söker en person till denna tjänst som verkstadsmekaniker/verkstadstekniker med placerings i Linköping. Om det låter intressant att arbeta som verkstadsmekaniker/verkstadstekniker hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, Foi skickar du in din ansökan senast 2024-02-25.

Källa: Arbetsförmedlingen

Relaterade jobb

Sushikock sökes till SushiMe

Good Luck Valla Sushi AB söker en person till tjänsten som specialkock i Linköping.

2024-05-14

Mer info

System Safety Engineer to UMS Skeldar in Linköping

UMS Skeldar Sweden AB söker en person till tjänsten som säkerhetsanalytiker, it i Linköping.

2024-01-02

Mer info

Harness Design Engineer till UMS Skeldar i Linköping

UMS Skeldar Sweden AB söker en person till tjänsten som elektronikkonstruktör i Linköping.

2024-01-02

Mer info